Sunce mamino: Ako vam se svidio Ljeto kada sam naučila letjeti dajte priliku i ovom filmu
Sunce mamino: Ako vam se svidio Ljeto kada sam naučila letjeti dajte priliku i ovom filmu

Sunce mamino: Ako vam se svidio Ljeto kada sam naučila letjeti dajte priliku i ovom filmu

Film pred vama izvorno je kreiran za mlađu publiku, no jedan je od onih naslova u kojem će uspješno uživati i odrasli. Naslovljen Sunce mamino topao je, melankolični, tinejdžerski i coming of age film za mlade, koji govori o odrastanju, emotivnim odnosima, složenim obiteljskim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili. Radnja prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodišnjaka Relju, koji svoje usamljeno ljeto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda.

Jedino što ga stvarno pokreće, gotovo do opsjednutosti, jest želja da osvoji srce vršnjakinje Ane. Kada mu umre baka, Reljina anksiozna i distancirana majka Olga odbija organizirati sahranu zbog njihovog međusobno lošeg odnosa. Krijući od majke, Relja se sam upušta u organizaciju bakinog ispraćaja, vjerujući da će tako konačno osvojiti svoju simpatiju.

Sunce mamino
Sunce mamino

Sunce mamino

Podsjetimo, film je u našoj zemlji premijerno prikazan u natjecateljskom programu Manjinske koprodukcije na 71. Pulskom filmskom festivalu. Tada smo ga i mi imali priliku odgledati te se uvjeriti kako je riječ o dopadljivom ostvarenju koje sjajno prikazuje izazove odrastanja i mladenačkih ljubavi (baš kao što je to pošlo za rukom i filmu Ljeto kada sam naučila letjeti). Također, pruža nam priliku da vidimo neki drugi Beograd, koji često prođe i daleko od očiju njegovih stanovnika.

U glavnim ulogama su Pavle Čemerikić, Alisa Radaković te Denis Murić i Pavle Mensur, koje smo gledali i u sjajnom srpskom filmu Indigo Kristal. A tu je i sjajna glumačka rola Branke Katić, s kojom smo imali priliku razgovarati o dugogodišnjoj uspješnoj karijeri. Razgovor vas čeka na linku.

Sunce mamino
Sunce mamino

Gdje ga možete pogledati?

Scenarij i režiju filma potpisuje Kosta Đorđević. Glavni producent filma je Miloš Ivanović iz Kinematografske kuće (Srbija), a koproducentica Ivana Marinić Kragić iz Marinis Media (Hrvatska). Film je financiran sredstvima Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Creative Europe MEDIA.

Nakon Pulskog filmskog festivala film Sunce mamino se prikazao u Zagrebu (Ljetna pozornica Tuškanac), Splitu (Ljetno kino Bačvice), Dubrovniku i Daruvaru, a očekuju ga sljedeće projekcije u distribuciji: Koprivnica ( 7. rujna, Kino Velebit), Pula (6. i 10. rujna, Kino Valli), Nova Gradiška (11. rujna, Dom kulture Nova Gradiška), Osijek (12. rujna, Kino Urania)  Zagreb (20. rujna, Kino Kinoteka), te projekcije u listopadu u Labinu, Rijeci, Šibeniku, Splitu i dr.

Zanimljivost je kako naslovnu pjesmu iz filma Sunce mamino naziva Ti i ja izvodi grupa Nipplepeople uz Filipa Mitrovića. Poslušati ju možete u nastavku, a njezin spot svojevrsni je i najavni video filma.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori