Na ovu smo seriju neopravdano zaboravili. Britanski triler Slow Horses pravi je televizijski dragulj
Na ovu smo seriju neopravdano zaboravili. Britanski triler Slow Horses pravi je televizijski dragulj

Na ovu smo seriju neopravdano zaboravili. Britanski triler Slow Horses pravi je televizijski dragulj

Naslov koji vam danas predstavljam jedan je od onih koji unatoč sjajnim recenzijama često biva isključen iz medijskih pregleda najboljih ostvarenja i to potpuno neopravdano. Riječ je o britanskoj triler seriji Slow Horses, proizašloj iz književnog serijala Slough House britanskog pisca Micka Herrona.

Serija je izvorno predstavljena još u travnju 2022. godine na platformi Apple+. Već je u prosincu iste godine stigla i njezina druga sezona naslovljena Dead Lions, dok je treća sezona javnosti predstavljena u studenom 2023. godine te nosi naziv Real Tigers. Nazivi sezona prate nazive književnih predložaka iz spomenutog ciklusa, a poznato je kako ćemo imati priliku pratiti i četvrtu te petu sezonu serije.

Inače, Slough House ciklus uključuje trinaest naslova, od kojih je osam izvedeno u dužem formatu, dok su preostali novele. Nažalost nisu prevedeni na hrvatski, no u domaćim knjižarama i knjižnicama dostupni su u originalnom formatu. Sjajna je vijest kako četvrta sezona serije, naslovljena Spook Street stiže već narednog mjeseca, točnije 4. rujna.

Slow Horses
Slow Horses

Naslov kojem vrijedi posvetiti pažnju

Kao što smo istaknuli, serija Slow Horses može se pohvaliti sjajnim recenzijama na relevantnim stranicama za recenziranje televizijskog sadržaja, poput platformi IMDb-a i Rotten Tomatoes. A njezin izlazak iz sjene odličnih naslova koji prolaze ispod radar potvrdile su i prve nominacije za prestižnu nagradu Emmy, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju.

Također, njezina jaka snaga je i odabrana glumačka ekipa koju predvodi majstor svog zanata – britanski glumac Gary Oldman. Vrijedi istaknuti kako u drugoj sezoni imamo priliku vidjeti i poznata lice s naših prostora. Riječ je o Radi Šerbedžiji, koji je u njoj odigrao glavnog negativca te Branku Đuriću Đuri.

Slow Horses
Slow Horses

O čemu se radi u seriji Slow Horses?

Ostaje nam samo da vam još predstavimo radnju ove špijunske triler serije. Smještena je u Slaughter House, svojevrsno administrativno čistilište za nekadašnje članove službe M15. Njezini sudionici su učinili kardinalnu pogrešku koja ih je udaljila od glavne postrojbe, no nisu otpušteni. Kolege su im namijenile podrugljivi nadimak Spori konji (Slow Horses), a njihov radni dan sveden je obavljanje dosadnih administrativnih poslova.

Želja njihovih nadređenih jest da oni sami daju otkaz i napuste službu, no spomenuta ekipa ima sasvim druge planove pa se tako uključuju u rješavanje važnih državnih pitanja.

Rezultat je duhovita i napeta triler serija čija kvaliteta nije pala s novim sezonama. Štoviše, dio kritičara posljednju treću sezonu smatra naboljim produktom britanske televizijske produkcije u prošloj godini. Ostaje nada da će isti primjer slijediti i nova sezona čiji najavni video vas čeka u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori