Preminula zvijezda serije Beverly Hills, 90210 i Čarobnice koja nam je obilježila djetinjstvo
Preminula zvijezda serije Beverly Hills, 90210 i Čarobnice koja nam je obilježila djetinjstvo

Preminula zvijezda serije Beverly Hills, 90210 i Čarobnice koja nam je obilježila djetinjstvo

Shannen Doherty, poznata po ulozi Brende u popularnoj teen seriji Beverly Hills, 90210 preminula je nakon što joj je 2015. dijagnosticiran rak dojke. Imala je 53 godine.

Shannen Doherty

Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu 13. srpnja izgubila je bitku s rakom nakon dugogodišnje borbe s bolešću. Odana kći, sestra, teta i prijateljica bila je okružena svojim najmilijima kao i svojim psom Bowiejem. Obitelj traži njihovu privatnost u ovom trenutku kako bi mogli tugovati u miru, u izjavi je rekla njezina publicistica Leslie Sloane.

Podsjetimo, Doherty je proslavila uloga Brende Walsh u teen seriji Beverly Hills, 90210 koja se emitirala od 1990. do 2000. godine. Uz tu su seriju odrasle mnoge generacije, a često se emitirala i na našoj televiziji. Brenda je bila jedna od glavnih likova serije, a osim Doherty, serija je proslavila i Jennie Garth, Jasona Priestlyja, Tori Spelling, Briana Austina Greena te Lukea Perryja koji nas je također napustio prije pet godina. Upravo s Perryjevim likom – Dylanom je Brenda imala ljubavnu vezu u seriji. Doherty se u Beverly Hillsu pojavila u 111 epizoda, prije nego što je otišla iz serije na kraju četvrte sezone.

Shannen Doherty

Osim Beverly Hillsa, mlađe generacije prepoznaju je i po ulozi u još jednoj hit seriji – Čarobnice. Serija prati tri sestre čarobnice od kojih je Doherty igrala najstariju – Prue Halliwell. Što se tiče filmske karijere i tu se pojavila u jednom teen klasiku – Heathers.

Doherty je rak dojke dijagnosticiran 2015., a od tad je otvoreno govorila o okrutnoj bolesti. U lipnju 2023. rekla je da je primala zračenje za rak koji joj se proširio na mozak. Vodila je i podcast naziva Let’s Be Clear u kojem je iskreno progovarala kako je rak dojke utjecao na njezin život.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori