Ako vam se svidjela serija o braći Menendez, onda morate pogledati i ovih 5 istinitih priča
Ako vam se svidjela serija o braći Menendez, onda morate pogledati i ovih 5 istinitih priča

Ako vam se svidjela serija o braći Menendez, onda morate pogledati i ovih 5 istinitih priča

Trenutno najgledaniji naslov na Netflixu i tema broj jedan zadnjih tjedan dana je druga sezona antologijske serije Monster. Ona prati priču o braći Lyleu i Eriku Menendezu, poznati po ozloglašenom ubojstvu vlastitih roditelja, oca Josea i majke Kitty. O ovoj seriji svatko ima svoje mišljenje pa i sama braća koja su se oglasila osudivši seriju zbog krivog prikaza događaja. Ako ste već pogledali svih devet epizoda The Lyle and Erik Menendez Storyja, preporučujemo da pogledate sljedećih pet serija prema istinitim slučajevima.

serije prema istinitom slučaju

The Act

Ako postoji jedna serija, ali i slučaj koji je najsličniji Menendezima, onda je to The Act. Miniserija također prati istinit i poznati slučaj ubojstva roditelja. DeeDee Blanchard je previše zaštitnička majka. Njezina kćer Gypsy Rose boluje od svake bolesti koju možete zamisliti. No, zapravo pati od Munchausenovog sindroma, odnosno umišljene bolesti za koju je zaslužna njezina majka koja ju je učinila bolesnom kako bi Gypsy zauvijek ostala s njom. Kada Gypsy poželi izaći iz takvog toksičnog odnosa, njezina potraga za neovisnosti otvori Pandorinu kutiju laži i završi kobno za DeeDee.

serije prema istinitom slučaju

Love & Death

Elizabeth Olsen, Jesse Plemons i Lily Rabe sjajna su glumačka postava miniserije Love & Death koja je zanimljiva do samog kraja. Riječ je o slučaju Candy Montgomery koju u seriji glumi Olsen i njezinom ‘zločinu iz predgrađa’. Ona je dobra prijateljica sa susjedom Betty Gore (Rabe) s kojom ima mnogo toga zajedničkog. Zajedno pjevaju u zboru metodističke crkve, kćeri su im najbolje prijateljice, a muževi imaju dobre poslove. No, ispod površine svojih naizgled savršenih života, obje žene ključaju od frustracija i neispunjenih želja. Kada Betty sazna da Candy spava s njezinim mužem (Plemons), netko će umrijeti.

serije prema istinitom slučaju

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Ako vam se The Lyle and Erik Menendez Story svidio zbog njegovog kreatora, Ryana Murphyja, onda pogledajte još jedan njegov antologijski serijal – American Crime Story, specifično, njegovu prvu sezonu, The People v. O.J. Simpson. Smješten u rane devedesete, istih godina kad i suđenje Menendezima, ova serija prati jedno od najpoznatijih suđenja u povijesti. O.J. Simpson ubio je svoju suprugu, no tvrdio da je nevin. Iz naveliko medijski popraćenog suđenja izašao je nevin da bi nekoliko godina kasnije ponovno završio u zatvoru. Njega u seriji glumi Cuba Gooding Jr.

serije prema istinitom slučaju

Landscapers

Još jedna nevjerojatna istinita priča pretočena je u miniseriju, ali ovaj put s dozom humora. Landscapers prati miran par u srednjim godinama života, Susan i Christophera Edwardsa. Oni postanu fokus velike istrage nakon što istražitelji u dvorištu njihove kuće iskopaju dva mrtva tijela, za koja se ispostavi da su Susanini roditelji. Susan i Christophera glume Olivia Coleman i David Thewlis.

serije prema istinitom slučaju

The Staircase

Michael Peterson pisac je krimića koji je optužen da je ubio svoju suprugu Cathleen nakon što je navodno pala niz stepenice. Imate popularni (i malo pristrani) dokumentarac o tom slučaju na Netflixu, no mi danas preporučujemo igranu miniseriju s Colinom Firthom i Toni Collette u ulogama supružnika. Nakon što je optužen za ubojstvo, uslijedila je duga pravna borba koja je trajala 16 godina. Michael je uvijek tvrdio svoju nevinost, no na gledatelju ostaje hoće li mu vjerovati.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori