Sjećate li se osebujnog animiranog filma Sausage Party? Dobio je nastavak u vidu serije
Sjećate li se osebujnog animiranog filma Sausage Party? Dobio je nastavak u vidu serije

Sjećate li se osebujnog animiranog filma Sausage Party? Dobio je nastavak u vidu serije

Osmišljen kao parodija na Disneyjeve i Pixarove filmove, animirana komedija Sausage Party te je 2016. godine izazvala niz oprečnih reakcija. I dok su jedni s oduševljenom dočekali priču o zgodama britke antropomorfne kobasice, drugima korišteni humor jednostavno nije sjeo.

Ruku na srce, jedan je to od onih naslova koji ili vam se svidio na prvu ili ste od njega odustali nakon nekoliko kadrova. Publika je u načelu ovom naslovu, kreiranom od strane Setha Rogena, Evana Goldberga i Jonaha Hilla, bila sklonija od kritike. A među njima je bio i velik broj zagovornika realizacije nastavka.

sausage party foodtopia

Sausage Party: Foodtopia

Želja im je uslišana osam godina kasnije kada je na program Prime Videa stigla animirana serija Sausage Party: Foodtopia. Sastavljena od osam epizoda, premijerno je prikazana 11. srpnja. U njoj pratimo naslovnog junaka i njegove prijatelje koji su primorani surađivati s velikim neprijateljima – ljudima kako bi osigurali opstanak svoje vrste, kao i utočišta nazvanog Foodtopia.

Seth Rogan, koji ponovno aktivno sudjeluje u izradi serije, reprizirao je i svoj glumački angažman ponovno uskočivši u ulogu naslovnog (anti)junaka Franka Frankfurtera. Glasove animiranim junacima u ovom su nastavku posudili i Kristen Wig, Michael Cera te Edward Norton. Redateljsku palicu ponovno je preuzeo Conrad Vernon.

sausage party foodtopia

Podijeljeno mišljenje

Prve recenzije daju naslutiti kako je serija izgubila dio publike koju je privukao filmski naslov. Glavne zamjerke usmjerene su na korištenje banalnih fora, nedostatak pametnog humora, preveliku upotrebu šala zasnovanih na seksualnim konotacijama te neuspjelu animaciju. Naravno i dalje su tu oni koji seriju, baš poput filma, jednostavno obožavaju!

Vama ostavljamo da prosudite tko je zapravo u pravu, a u tome bi vam od pomoći mogao biti i najavni video koji donosimo u nastavku. Zanimljivo, riječ je o jednom od trenutno najgledanijih naslova na ovoj streaming platformi u našoj zemlji.

Foto: Prime Video

Učitati još
Zatvori