Stiže biografski film o kaotičnom nastanku jedne od najdugovječnijih emisija u povijesti
Stiže biografski film o kaotičnom nastanku jedne od najdugovječnijih emisija u povijesti

Stiže biografski film o kaotičnom nastanku jedne od najdugovječnijih emisija u povijesti

Saturday Night Live jedna je od najdugovječnijih TV emisija u američkoj povijesti. Riječ je o TV skeč komediji koja se emitira od 1975. godine te koja je promijenila televizijski svijet. SNL dio je američke kulture te mjesto zbog kojeg su mnogi današnji komičari globalno poznati. Eddie Murphy, Adam Sandler, Julia Louis-Dreyfuss, Jimmy Fallon, Tina Fey i mnogi drugi upravo su svoju karijeru započeli na setu ove planetarno poznate skeč komedije, no kako je sve započelo? Upravo time se bavi novi film koji tematizira kako je nastao Saturday Night Live.

Saturday Night

Početak poznate skeč komedije

U 23:30 11. listopada 1975. godine osnovan je Saturday Night Live. Čovjek zaslužan za to je Lorne Michaels i njegova trupa mladih komičara. Film naziva Saturday Night prati što se događalo iza scene 90 minuta prije emitiranja prve epizode koju je vodio poznati i legendarni američki komičar George Carlin. Prepun humora, kaosa i revolucije koja se skoro pa nije dogodila, s filmom odbrojavamo prve minute prije nego što čujemo one poznate riječi – Live from New York, it’s Saturday Night.

SNL je nastao po uzoru na legendarne Monty Pythone te je riječ o komediji koja se sastoji od raznih skečeva. Serija je revolucionirala američku televiziju te iznjedrila mnoge kulturne reference. Prva glumačka postava sastojala se od Dana Aykroyda, Johna Belushija, Gilde Radner, Chevyja Chasea, Jane Curtin, Garretta Morrisa, Laraine Norman i  Georgea Coea. Cijela ekipa bit će ekranizirana u filmskoj verziji.

Redatelj i scenarist filma je Jason Reitman, nominiran za četiri Oscara. U ulozi Lornea Michaelsa gledat ćemo Gabriela LaBellea kojeg smo upoznali u Spielbergovom The Fablemans. Kao glumačka postava skeč komedije glumit će Dylan O’Brien, Matt Wood, Ella Hunt, Corey Michael Smith, Lamorne Morris, Kim Matula i Emily Fairn. Osim njih pojavit će se i Willem Dafoe, J.K. Simmons, Matthew Rhys, Nicholas Braun i Finn Wolfhard.

Saturday Night

Baš kao što je SNL više od 40 godina referencirao i tematizirao razne svjetske događaje i ljude, tako je sada na red došlo da se i njih tematizira. Saturday Night bi u kina trebao stići 11. listopada ove godine, a dok to čekamo, donosimo najavu u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori