Kultni roman Stephena Kinga ponovo je ekraniziran. Film Salem’s Lot gledamo na Maxu
Kultni roman Stephena Kinga ponovo je ekraniziran. Film Salem’s Lot gledamo na Maxu

Kultni roman Stephena Kinga ponovo je ekraniziran. Film Salem’s Lot gledamo na Maxu

Početkom listopada žanr horora dobiva primat razgovorima o filmu, a  među novim naslovima, posebno oduševljenje (očekivano) izaziva horor s elementima misterije Salem’s Lot. U pitanju je ekranizacija istoimenog romana koji je davne 1975. godine napisao čuveni Stephen King.  Salem’s Lot, u hrvatskom prijevodu Tajne Salema, se ubraja među najznačajnija književna djela ovog američkog autora – a nakon dvije miniserije ovo je treća po redu ekranizacija. Novi film je snimljen u Max original produkciji, i premijerno stiže 3. listopada.

Salem's Lot

Salem’s Lot – o čemu se radi?

Salem je malo mesto okruženo mračnim silama. Kao i u mnogim gradovima koji imaju svoju mračnu prošlost – i za ovaj grad u Novoj Engleskoj mogu se čuti raznolike legende i brojne sablasne priče. Međutim, nerijetko se dešavaju neobične stvari od kojih svi stanovnici neprestano strepe. Zaplet nastaje u trenutku kad Ben Mears, pisac koji je davno živio u Salemu, ponovo posjeti ovo sablasno mjesto kako bi napisao roman i oslobodio se strahova koji ga progone od djetinjstva.

U kući za koju Bena vežu samo košmarne uspomene sada živi novi stanar. Kada misteriozni događaji počnu da se nižu, prva sumnja biće usmjerena na tog osamljenog čovjeka. Ispostavlja se da je istina daleko složenija, dok tama krije nezamislivo zlo.

Salem's Lot

Opće informacije

Spomenuti roman je do sada ekraniziran dva puta u vidumini serija (1979. i 2004. godine). Kako je riječ o  možda i najpoznatijem Kingovom romanu, samo je bilo pitanje vremena kada će usjediti nova verzija. Ponavljamo, Salem’s Lot film premijerno stiže na Max – zato u podsjetnike upišite 3. listopada. Glavne uloge tumače Levis Pullman, Mackenzie Leigh i Spencer Treat Clark. Režiju potpisuje Gary Dauberman, koji je nadaleko poznat po horor filmovima It, The Nun i Annabelle Comes Homes.

S obzirom na to da nas od premijere dijeli nešto manje od tjedan dana, imamo dovoljno vremena da pročitamo i kultni Kingov roman. Link do knjige  Tajne salema (Salem’s Lot) ostavljamo ovdje.

A naravno, čeka vas i najavni video:

Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb, Znanje

Učitati još
Zatvori