Ako vam se svidio romantični film Red, White & Royal Blue, imamo dobre vijesti. Stiže nastavak!
Ako vam se svidio romantični film Red, White & Royal Blue, imamo dobre vijesti. Stiže nastavak!

Ako vam se svidio romantični film Red, White & Royal Blue, imamo dobre vijesti. Stiže nastavak!

U samo nekoliko dana od premijere na Amazon Primeu film Red, White & Royal Blue uvrstio se među najgledanije romantične komedije svih vremena. Isti je stekao niz pohvala od strane gledatelja, ostvarivši čak 94% pozitivnih reakcija na stranici Rotten Tomatoes. Također, kadrovi ove romantične komedije prepravili su društvene mreže. Posebice su preplavili TikTok i pridonijeli povećanju interesa za ovaj naslov. Film je na kraju kulminirao i znatnim porastom novih registracija za Prime članstvo.

Zanimljiv fenomen u vremenu koje je označeno kao downfall of romantic comedy, odnosno krah romantičnih komedija. Nekoć žanr koji je devedesetih godina iznjedrio brojna kultna ostvarenja, posljednjih je godina sveden (u najbolju ruku) na niz ostvarenja B produkcije. Ne iznenađuje stoga što su pojedini filmski kritičari ustvrdili kao je riječ o žanru na samrti.

Red, White & Royal Blue
Red, White & Royal Blue

Politički skandal koji prerasta u ljubavnu priču

Ipak, pokazalo se kao je Red, White & Royal Blue sjajna iznimka. Po čemu se toliko izdvaja od preostalih ostvarenja istog žanra?

Riječ je o LGBT romantičnoj komediji koja tematizira politički skandal koji prerasta u ljubavnu priču. Kada svađa između sina američkog predsjednika i britanskog princa zaprijeti narušavanju britansko-američkih, njih dvoje su prisiljeni na inscenirano primirje. No, dok glume prijatelje Alex i Henry postaju i nešto više od toga…

Nakon ogromnog uspjeha filma, stigla je vijest kako se sprema i nastavak! Evo što znamo.

Red, White & Royal Blue

Na sreću svih fanova, Nicholas Galitzine i Taylor Zakhar Perez reprizirat će svoje uloge britanskog Princa Henryja i sina američkog predsjednika Alexa Claremonta-Diaza. Vraća se i redatelj te koscenarist Matthew Lopez, no za sad nije poznato što je s ostalim ulogama, odnosno hoće li se svojim likovima vratiti Uma Thurman, Clifton Collins Jr., Thomas Flynn i drugi. Amazon Prime je vijest najavio putem teaser postera na kojoj je torta sa svjećicom broja dva te britanskom i američkom zastavom uz riječi: Jeste za još jedan komad?

Red, White & Royal Blue

Od neprijatelja do ljubavnika

Film Red, White & Royal Blue ekranizacija je istoimenog romana autorice Casey McQuiston, koja je ujedno i koscenaristica ove romantične komedije. U glavnim ulogama našli su se Taylor Zakhar Perez, poznat po svom nastupu u teen filmu The Kissing Booth 2 te Nicholas Galitzine, kojeg smo kao princa ranije imali priliku vidjeti i u modernoj inačici Pepeljuge, a sada ga gledamo u miniseriji Mary & George i filmu The Idea of You. Istaknute uloge pripale su i Umi Thurman te Sarah Shahi, dok je režija filma povjerena Matthewu Lópezu.

Uspjehu filma, uz klasičnu priču o neprijateljima koji postaju ljubavnici, pridonijeli su humoristični dijalozi koji pridonose feel good ozračju filma te u konačnici pružaju ugodnu diverzija u ovim, često stresnim vremenima. Njegov najavni video donosimo vam u nastavku:

Foto: IMDb, Instagram (@rwrbonprime)

Učitati još
Zatvori