Ma je li to moguće? Netflix je napokon predstavio dobar akcijski triler
Ma je li to moguće? Netflix je napokon predstavio dobar akcijski triler

Ma je li to moguće? Netflix je napokon
predstavio dobar akcijski triler

Nakon mora naslova koje je bilo bolje preskočiti, Netflix je napokon servirao i onaj koji bi mogao predstavljati ugodno gledalačko iskustvo za ljubitelje akcijskih trilera. Riječ je o filmu Rebel Ridge, koji je trenutno i najgledaniji naslov na ovoj popularnoj streaming platformi. Riječ je o ostvarenju kojeg je napisao, producirao i režirao Jeremy Saulnier, koji stoji i iza uspješnih ostvarenja Blue Ruin i Green Room.

Ukratko, film prati bivšeg marinca koji se upušta u neočekivan sukob s lokalnim moćnikom. Daleko od toga da će vas ovaj film izuti iz cipela, ali ne ostavlja onaj gorki osjećaj nakon gledanja, kojeg često prati i uzrečica Što je meni ovo trebalo?.

Rebel Ridge
Rebel Ridge

Uspješno glumačko ostvarenje

Film Rebel Ridge nagrađen je i sjajnim kritikama, o čemu svjedoči 93% pozitivnih recenzija kritičara ostavljenih na stranici Rotten Tomatoes. Pritom je sjajno ocjenjeno i glumačko ostvarenje Aarona Pierrea, kojem je pripala naslovna uloga. Od preostalih imena za oko bi vam mogla zapeti tek ono Don Johnson, koji je zasigurno (na papiru) najveća zvijezda filma.

PS: Da je Pierre sjajan glumac dala je naslutiti i hvaljena serija Genius, čija posljednja sezona predstavljena u veljači ove godine prati živote Martin Luther Kinga Jr. i Malcolma X. Poznatog revolucionara utemeljio je upravo Pierre, a ako niste svakako dajte priliku i ovom naslov.

Rebel Ridge
Rebel Ridge

Dobro iskorišteni okviri

Film ne donosi ništa novo, ali uspijeva u okviru poznatih filmskih tropa izvlači maksimum. U okvirima koji su mu zadani, riječ je o smislenom ostvarenju koje ima i glavu i rep. Ono što ga uvelike razlikuje od ostalih sličnih naslova na Netflixu je jasna želja da vas neće tek tako ostaviti na miru, odnosno da pokušava angažirati te stimulirati vaša osjetila na različite načine. Ako ste poželjeli pogledati akcijski triler, Rebel Ridge zaslužuje vašu dvosatnu pažnju.

Najavni video filma čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori