Nakon Challengersa, Luca Guadagnino vraća se s novim filmom u kojem glavnu ulogu ima Daniel Craig
Nakon Challengersa, Luca Guadagnino vraća se s novim filmom u kojem glavnu ulogu ima Daniel Craig

Nakon Challengersa, Luca Guadagnino vraća se s novim filmom u kojem glavnu ulogu ima Daniel Craig

Na sredini smo ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji. Neki od najiščekivanijih filmova imali su svoju premijeru, a sinoć je na red došao novi film Luce GuadagninaQueer. Guadagnino je udružio snage s bivšim James Bondom, Danielom Craigom koji predvodi glumačku postavu ove drame.

Queer

O čemu je riječ?

Queer je smješten u Mexico City 1950-ih. Prati Williama Leeja (Craig), Amerikanca u kasnim četrdesetima, dok vodi samotnjački život u maloj američkoj zajednici u Meksiku. Međutim, kada u grad dođe mladi student Eugene Allerton (Drew Starkey), William postane opsjednut s njim, potičući ga da konačno uspostavi značajnu vezu s nekim.

Guadagnino s Queerom nastavlja uspjeh ovogodišnjeg filma Challengers sa Zendayom, Joshom O’Connorom i Mikeom Faistom. Film je rasturio u kinima i postao viralan, a na linku možete pročitati naše dojmove. S Queerom, Guadagnino priča sasvim drugačiju priču, svoju najosobniju dosad. Film je adaptacija istoimene novele Williama S. Burroughsa, a na scenariju se ponovno ujedinio sa scenaristom Challengersa, Justinom Kuritzkesom. Osim Craiga i Starkeya, pojavljuju se i Lesley Manville te Jason Schwartzman.

Queer

Film je na premijeri dobio desetominutni pljesak. U publici se našao i Guadagninov kolega, redatelj Pedro Almodóvar kojem je večer prije u Veneciji prikazan film The Room Next Door. Kritičari Queer nazivaju Craigovom najboljom glumačkom izvedbom u karijeri. Baš kao i u Challengers, soundtrack ovog filma također potpisuju Trent Reznor i Atticus Ross. Dvostruki oskarovci poznati su kao neustrašiv duo kada je riječ o biranju glazbe za filmove. Što se tiče Craigovog kolege, Starkeyja (kojeg smo upoznali u seriji Outer Banks), ovo će mu možda biti najzamjećenija uloga dosad. S obzirom na to da prati LGBTQ+ tematiku, mnogi će ga uspoređivati s Guadganinovim Call Me By Your Name, no Queer je puno suroviji i eksplicitniji od spomenutog. U susret premijeri, pojavio se i prvi klip filma (niže u članku), a kada će točno stići u kina, još nije poznato.

P.S. Nastavite uz nas pratiti koji filmovi će imati svoju premijeru na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, kao i modne kombinacije zvijezda na red carpetu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori