Stigla je nova true crime miniserija koju ćete htjeti gledati ako vam se svidio Gone Girl
Stigla je nova true crime miniserija koju ćete htjeti gledati ako vam se svidio Gone Girl

Stigla je nova true crime miniserija koju ćete htjeti gledati ako vam se svidio Gone Girl

Sherri Papini 2016. nestala je bez traga dok je džogirala blizu svog doma u Kaliforniji. Sve oči bile su uprte u njezinog supruga Keitha. Od tog trenutka njihov idiličan obiteljski život uništen je. Tri tjedna nakon, Sherri se pojavila. Dok to možda zvuči kao lijepa vijest, tek tada je uslijedila prava noćna mora. Perfect Wife: The Mysterious Disappearance of Sherri Papini nova je true crime dokumentarna serija koja se bavi upravo ovim slučajem.

Perfect Wife
Sherri Papini

Gone Girl u pravom životu

Perfect Wife kroz tri epizode istražuje misteriozan slučaj Sherri Papini. Njezin nestanak izazvao je veliku medijsku pažnju diljem svijeta, a nije dugo trebalo da se posumnja da je Keith imao nekakve veze s nestankom. Tri tjedna nije joj bilo traga i onda se pojavila na autocesti, vidno mršava i još uvijek svezana. Istražiteljima je opisala nasilnu otmicu i zatočeništvo iz noćne more. Njezini opisi otmice navelo je policiju, ali i FBI na potragu za dvije Latine u crnom kombiju koje su je navodno otele. Dok javnost želi odgovore, Papinijevi se povlače iz oka javnosti. Odgovori napokon krenu izlaziti na vidjelo četiri godine kasnije, 2020. kada Keith dobije neočekivan poziv od policajaca koji istražuju slučaj.

Sigurno ste upoznati s hvaljenim filmom Davida Finchera Gone Girl u kojem supružnike glume Ben Affleck i Rosamund Pike. Upravo s tim filmom mnogi uspoređuju slučaj Sherri Papini. Ako ste ga ikada gledali onda znate da je supruga iz filma nestala, okrivljenik je bio suprug, samo kako bi se ispostavilo da je sve izmislila i namjerno orkestrirala. To su istražitelji otkrili i kod Sherri. Iako je nekoliko puta lagala pred federalnim agentima, naposljetku je priznala kako je otmicu izmislila. Cijelo vrijeme je bila kod bivšeg dečka Jamesa Reyesa, a nakon ‘otmice’ je dobila i 30 000 dolara iz vladine agencije koja financijski kompenzira žrtve nasilnih zločina.

Gdje je sad Sherri Papini?

Kada se otkrilo da je Sherri sve orkestrirala, priča se ponovno masovno provlačila po medijima, a uslijedile su i razne emisije te epizode true crime podcasta koji su prepričavali cijeli slučaj. Tako je nastala i ova dokumentarna serija koja uključuje intervjue s ključnim ljudima i Keithom koji je prvi put stao pred kamere nakon što je potvrđeno da je otmica bila lažna. Sličnost s filmom Gone Girl nevjerojatna je. Sherri se pojavila s masnicama za koje se ispostavilo da ih je sama sebi izazvala kako bi svi povjerovali u njezinu priču, a naizgled savršena supruga i majka s tom laži uništila je sve što je imala.

A što se dogodilo sa Sherri Papini? Nakon što je sve priznala, 2022. osuđena je zbog laganja federalnim agentima te lažiranja vlastite otmice. Dobila je 18 mjeseci zatvora te joj je bilo naređeno da mora platiti 300 000 dolara. Keith je te godine podnio zahtjev za rastavu i zatražio skrbništvo nad djecom. Iz zatvora je puštena u kolovozu 2023. nakon čega je smještena u ustanovu za ljude s kriminalnom pozadinom kako bi naučila potrebne vještine da se reintegrira u društvo. Sherri sada navodno živi s novim dečkom, djecu smije viđati jedan sat uz nadgledanje te piše dvije knjige.

Dokumentarna serija je izašla 20. lipnja na Hulu platformi, a u nastavku vam donosimo najavu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori