Tri nova filma koji nisu loša opcija da ih ovog vikenda pogledate na Netflixu
Tri nova filma koji nisu loša opcija da ih ovog vikenda pogledate na Netflixu

Tri nova filma koji nisu loša opcija da ih
ovog vikenda pogledate na Netflixu

Novi vikend, nove filmske preporuke! Ovoga puta pogled smo bacili na novu ponudu, odnosno nova filmska jela koja nam je na svom meniju servirao Netflix. Ako pogledamo listu trenutno najgledanijih filmskih naslova na ovoj streaming platformi prvo mjesto zauzima romantična drama Lonely Planet ( o kojoj više možete doznati na poveznici), koji u stopu prate dva dokumentarna true crime naslova – Sweet Bobby My Catfish Nightmare te The Menendez Brothers. U Top 10 naslova uvrstio se i poljski kriminalistički film Justice, a svoje je mjesto našao i drugi nastavak španjolskog distopijskog trilera The Platform.

Mi smo svoju pažnju ovoga puta usmjerili na tri naslova, a novi filmovi na Netflixu koje gledamo u listopadu čekaju vas  u nastavku…

Women of the Hour

Woman of the Hour

Već u startu ćemo prekršiti pravilo iz naslova te vam predstaviti film koji nije nužno nov, jer je svoju premijeru doživio u studenom 2023. na Toronto Film festivalu, no do sada nije bio u distribuciji. Riječ je o redateljskom debiju američke glumice Anne Kendrick, naslovljenom Woman of the Hour. Na male ekrane donosi nam stvarnu životnu priču o serijskom ubojici Rodneyju Alcali, koji se 1978. pojavio u televizijskoj emisiji The Dating Game za vrijeme ubilačkog pohoda te je u medijima ostao zapamćen pod nazivom Dating Game Killer. Film je usmjeren na lik mlade glumice Cheryl Bradshaw koja, tražeći svoje mjesto na estradnom nebu, pristane sudjelovati u emisiji za spojeve na slijepo. Potpuno nesvjesna pravog stanja stvari, donijet će potencijalno pogubnu odluku…

Osim što je preuzela redateljsku palicu, Kendrick gledamo i kao glavnu glumicu, a pridružuju joj se Daniel Zovatto, Nicolette Robinson i Tony Hale. Riječ je o naslovu koji je stekao mahom pozitivne kritike te uratku koji će zasigurno zadovoljiti sve ljubitelje true crime ostvarenja.

The Shadow Strays

The Shadow Strays

Ljubitelji akcijskih filmova svog bi favorita mogli pronaći u naslovu The Shadow Strays koji prati Codename 13, mladu profesionalnu ubojicu koja se nađe u misiji spašavanja. Režiju i scenarij potpisuje indonezijski redatelj Timo Tjahjanto, koji se u svom radu specijalizirao za žanr horora. Stoga, elemenata strave neće nedostajati ni u ovom naslovu. Film zaranja duboko u teme iskupljenja i odanosti, smještene u pozadinu brutalnog i neumoljivog podzemlja. Glumačka ekipa okuplja mahom mlada, neetablirana imena koja predvodi Auroru Ribero.

It's What's Inside

It’s What’s Inside

Dobar odabir za opuštanje pred malim ekranima ovog bi vikenda mogla predstavljati i horor komedija It’s What’s Inside. Naslov izvorno predstavljen na Sundanceu, stekao je određenu fan bazu među kritičarima koji hvale novi pogled na film o zamjeni tijela (body swap). Nadalje, neki idu toliko daleko da ga nazivaju potencijalnim kultnim klasikom generacije Z.

Nismo sigurni bismo li i mi išli tako daleko, ali dojma smo kako bi ovaj naslov mogao naći svoje poklonike i među gledateljima željnih naslova koji će ih uspješno držati prikovane za male ekrane. Radnja prati grupu prijatelja koji, željni zabave, odluče odigrati misterioznu igru koja budi dugo skrivene tajne, želje i zamjerke.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori