Svjedočimo li novom Barbenheimer fenomenu za koji su zaslužni Ryan Reynolds i Blake Lively?
Svjedočimo li novom Barbenheimer fenomenu za koji su zaslužni Ryan Reynolds i Blake Lively?

Svjedočimo li novom Barbenheimer fenomenu za koji su zaslužni Ryan Reynolds i Blake Lively?

Ljeto 2023. godine obilježio je filmski fenomen naziva Barbenheimer. Ako niste tada živjeli pod kamenom onda znate da se odnosi na izlazak dva sasvim različita filma koja su publiku napokon vratila u kinodvorane – Barbie i Oppenheimer. Naime, ova dva hit filma izašla su na isti dan i bili su jedni od najiščekivanijih filmova godine. Ružičasti i vibrantni svijet Barbielanda bio je savršen kontrast sivilu i težini Oppenheimera.

Od tad, Hollywood kao da pokušava ponovno pronaći neka dva suprotstavljena filma koja će biti takozvani ‘novi Barbenheimer’ i koji će izazvati veliki hype. Mogu li to biti novi Deadpool & Wolverine i It Ends With Us?

novi Barbenheimer

Deadpool & Wolverine

Treći nastavak Marvelovog Deadpoola, nazvan Deadpool & Wolverine pokazao je kako ljudima ipak nisu dosadili Marvelovi superheroji. Film je trenutno najgledaniji film u kinima, oborivši rekord kao prva franšiza u povijesti koja je zaradila preko 30 milijardi dolara. Ryan Reynolds ponovno je Deadpool, a Hugh Jackman Wolverine, ali i ostatak glumačke postave je poprilično zvjezdan. Pojavljuju se i Emma Corrin, Matthew Macfadyen, Jennifer Garner, Wesley Snipes, Chris Evans, Henry Cavill i Channing Tatum. Novi Deadpool već u prvom vikendu prikazivanja postao je jedan od najbolje ocijenjenih filmova na IMDb-ju, s tim da je s vremenom ta ocjena pala. Mi smo film pogledali, a dojmove možete pročitati ovdje.

It Ends With Us

Na drugom spektru trenutnih kinohitova je film It Ends With Us (Priča završava s nama). Sigurno su vam po društvenim mrežama izlazili prvi kadrovi filma s Blake Lively i Justinom Baldonijem u glavnim ulogama. Sve je krenulo s istoimenom knjigom koja je postala BookTok hit da bi uskoro bila pretvorena u ovu filmsku adaptaciju. Autorica je Colleen Hoover, a knjiga je bestseller. Zato kada je izašla vijest kako stiže i film, svatko je imao svoj komentar za dodati. Film je napokon stigao u kina, a više o njemu možete pročitati ovdje.

novi Barbenheimer

Supružnici u novom Barbenheimeru

Deadpool & Wolverine je akcijska komedija s klasičnim Marveloskim elementima, dok je It Ends With Us romantična drama s ozbiljnom tematikom. Dva žanrovski skroz drugačija filma trenutno rasturaju na kinoblagajnama. Zaista možemo reći kako svjedočimo novom Barbenheimeru. Takav hype dodatno povećavaju i PR kampanje za oba filma. Za sve one koji ne znaju, predvodnici Deadpoola i It Ends With Us, Ryan Reynolds i Blake Lively u braku su. Jedan su od najomiljenijih Hollywoodskih supružnika koji nerijetko na društvenim mrežama nasmijavaju svoje fanove. Tako smo ih mogli skupa vidjeti na premijerama svojih filmova, a ona za It Ends With Us dodatno je pokrenula glasine o jednom drugom filmu. Naime, Blake je obukla vintage Versace haljinu koju je Britney Spears nosila 2002. i tako nataknula da bi ona potencijalno mogla glumiti pop ikonu u nadolazećem biografskom filmu.

Izlazak ova dva filma ovako blizu jedno drugom nije slučajnost. It Ends With Us je navodno trebao izaći 21. srpnja, no pomaknut je na 9. kolovoza kako bi bio što bliže novom Deadpoolu. Dodatnoj promociji filmova pridonio je i viralan Instagram video u kojem Ryan, njegova majka Tammy i Hugh Jackman naizmjenice intervjuiraju Brandona Sklenara, koji u It Ends With Us glumi Blakein romantični interes. Hugh Jackman također je prisustvovao premijeri Blakeinog filma.

Ryan i Blake stvarno rade punom parom kako bi od svojih filmova napravili novi Barbenheimer. Cijeli hype oko toga samo dokazuje koliko su PR i marketing bitni u filmskoj industriji. Ako je i vas poveo hype i želite pogledati filmove, trenutno igraju u kinima, stoga okupite ekipu i podržite novi Barbenheimer. U nastavku donosimo trailere za Deadpool & Wolverine i It Ends With Us.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori