Favoriti kritičara: Ove nove sezone serija imaju zbilja sjajne recenzije
Favoriti kritičara: Ove nove sezone serija imaju zbilja sjajne recenzije

Favoriti kritičara: Ove nove sezone serija
imaju zbilja sjajne recenzije

Prilikom pregleda aktualnosti u svijetu televizijskih naslova, već smo pažnju usmjerili ka novim serijama koje su oduševile gledatelje, kao i onima koje su vam možda prošle ispod radara. Ovoga puta osvrnuli smo se na nove sezone serije koje su stekle sjajne recenzije i osvojile kritičare. Pritom smo izostavili učestalo spominjane hitove poput serija The Bear i Only Murders in the Building. Kratki pregled nerazvikanih naslova čeka vas u nastavku.

Industry

Industry

Među odabranim novim sezonama koje su stekle naklonost kritičara je i treća sezona britanske dramske serije Industry. Ona nam daje insajderski pogled na svijet međunarodnih financija prateći skupinu mladih bankara. Pratimo ih dok pronalaze sebe u stresnom radnom okruženju međunarodne banke Pierpoint & Co.

Sex, drugs and business, dobar je opis ovog naslova. Završetkom serije Succession mnogi traže nasljednika ovom naslovu, a neki su ga uspješno pronašli upravo u ovom. Oba možete pratiti na platformi Max.

Colin from Accounts

Colin from Accounts

Iza australske humoristične serije Colin from Accounts stoje supružnici Patrick Brammall i Harriet Dyer, koje ujedno gledamo i u glavnim ulogama. Ukratko, radnja prati dvoje potpunih stranaca koji se nakon prometne nesreće zbližavaju zahvaljujući ozlijeđenom psu Colinu.

Ove je godine predstavljena druga sezona serije, koja se na može pohvaliti stopostotnom preporukom kritičara na stranici Rotten Tomatoes. Naravno, ne izostaju ni sjajne recenzije publike. U čemu je tajna uspjeha? Parafrazirat ćemo jednog od kritičara koji je na spomenutoj stranici ostavio svoj komentar – ova je serija dosljedno smiješna, povremeno dirljiva i trajno zabavna za gledanje! Dostupna je na platformi Prime Video.

The Boys

The Boys

Satirična serija o superherojima The Boys možda prolazi ispod radara kada su medijski natpisi u pitanju, ali već tri sezone uspješno privlači publiku. Zanimljivo, izvorno je zamišljena kao filmska trilogija, no nakon niza peripetija predstavljena je kao serija – što se pokazalo kao pravi potez!

Njezina četvrta sezona ove je godine stigla na Prime Video, a nastavila je put prethodnih, barem što se kritike tiče. Publika je u ocjenama bila nešto skromnija, dok kritičari ne skrivaju zadovoljstvo pa je tako na stranici Rotten Tomatoes trenutno 92 posto pozitivnih recenzija. Naslov je ovo u kojem su superheroji sve ono što ne očekujete od njih…

From

From

Sjajnih recenzija nije pošteđena ni treća sezona SF horor serije From, u kojoj nastavljamo pratiti misteriozna događanja u neidentificiranom američkom gradiću.

Zanimljivo, treća sezona je trenutno i ona s najvišim ocjenama, a posebne pohvale usmjerene su ka dubljem psihološkom portretiranju likova. Čini se kako je ovo sjajan naslov za sve one koji obožavaju gledati one kreacije koje su usmjerene na triler, uzbuđenje i neizvjesnosti, no nisu lišene emotivne note.

Tulsa King

Tulsa King

Iako ime Silvestera Stallonea ne povezujemo nužno s kvalitetnim ostvarenjima, na iznenađenje mnogih, humorna kriminalistička serija Tulsa King upravo je jedno takvo. Njezina treća sezona u rujnu je stigla na male ekrane te iznova oduševila ljubitelje ovog naslova, u kojem Stallonea gledamo kao nekadašnjeg mafijaškog bossa koji gradi novi život (u pogađate – gradu Tulsi).

Ne donosi ovaj naslov ništa revolucionarno, ali uspješno reciklira već viđenu priču o mafijašu na novom zadatku, nudeći željenu dozu razonode. U našoj zemlji, dostupna je na platformi SkyShowtime.

Hacks

Hacks

Radnja serije Hacks usmjerena je na profesionalni odnos dvije komičarke – mlade spisateljice Ave Daniels i komičarske legende Deborah Vance. Riječ je o naslovu koji obiluje inteligentnim humorom te predstavlja sjajnu satiru na aktualnosti u industriji zabave. A da ga doista vrijedi uvrstiti na svoju listu sugerira i podatak kako se serija Hacks može pohvaliti s visokim ocjenama na relevantim stranicama za ocjenjivanje televizijskog sadržaja, uključujući ocjenu 8,2 na stranici IMDb te 98 posto pozitivnih kritika iznesenih od strane akreditiranih kritičara na stranici Rotten Tomatoes.

Nova, treća sezona serija dostupna je na platformi Max, dok su ranije sezone dostupne i preko platforme Prime Video. Uspješno je nastavila putanju kojoj su joj zadale prethodne te je ostvarila sjajne recenzije. Uostalom, upravo je ona osigurala nagradu Emmy za najbolju humorističnu seriju na ovogodišnjoj dodjeli prestižnih televizijskih nagrada.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori