Vampiri su ponovno u modi: Stigla je prva najava za remake kultnog hororca Nosferatu i izgleda sjajno
Vampiri su ponovno u modi: Stigla je prva najava za remake kultnog hororca Nosferatu i izgleda sjajno

Vampiri su ponovno u modi: Stigla je prva najava za remake kultnog hororca Nosferatu i izgleda sjajno

Nakon što je već odavno najavljeno kako redatelj Robert Eggers sprema svoju adaptaciju filma Nosferatu, sada je izašla i prva najava. Stara horor priča dobila je moderan remake, a s obzirom na Eggersovu reputaciju i preporod hororaca, možemo očekivati sjajan film. Evo što sve znamo.

Nosferatu
Nosferatu

Temeljeno na Drakuli

Podsjetimo, Nosferatu je njemački nijemi film koji je izašao 1922., a režirao ga je F.W. Murnau. Riječ je o filmu koji se smatra jednim od najranijih i najboljih horora svih vremena. Inspiraciju za radnju uzeo je od legendarnog romana Drakula, irskog pisca Brama Stokera. Baš kao i u Drakuli, i u Nosferatu je glavni lik vampir grof, no ovog puta nazvan grof Orlok. Radnja je smještena u kraj 1838. godine. Thomas Hutter, agent za nekretnine, putuje u Transilvaniju posjetiti novog klijenta, grofa Orloka koji planira kupiti kuću odmah pored Hutterove. Dok putuje sastati se s njim, Hutter prenoći u lokalnom hotelu u kojem se svi boje na sam spomen Orlokovog imena.

Kada Hutter napokon dođe u njegov dvorac, nije mu jasno da je Orlok vampir sve dok se slučajno ne poreže dok večeraju, a Orlok mu pokuša popiti krv. Sljedeće jutro Hutter se probudi s čudnim otiscima na svom vratu. Pravi zaplet se dogodi kada Orlok, potpisujući ugovor za kuću, kod Huttera primijeti fotografiju njegove supruge Ellen s kojom onda postane opsjednut.

blockbusteri 2024
Nosferatu
Nosferatu

Impresivna glumačka postava

Eggersov remake prati istu premisu, samo su neki likovi puno značajniji nego u originalu. Eggers je okupio izvrsnu glumačku ekipu zbog koje samo još više jedva čekamo da film stigne u kina. U originalnom Nosferatu, najvažnije uloge bile su one Thomasa Huttera i grofa Orloka. U remakeu ih glume Nicholas Hoult i Bill Skarsgard, no čini se da će supruga Ellen imati puno veću ulogu nego u originalu. Nju tumači Lily-Rose Depp. Osim nje, puno veći značaj će imati i Friedrich Harding te njegova supruga Anna, prijatelji Hutterovih. U tim ulogama će se pojaviti Aaron Taylor-Johnson i Emma Corrin, dok će legendarni Willem Dafoe glumiti profesora Albina Eberharta Von Franza, doktora za nadnaravno i okultno.

Fanovi su već uzbuđeni, a bit će zanimljivo vidjeti što će ova glumačka postava pridonijeti ovom gotičkom klasiku. Film u kina stiže na Božić, 25. prosinca 2024., stoga moramo poprilično čekati, no zato donosimo prvu najavu u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori