Oproštaj od nekih favorita: Ove serije ipak neće dobiti nove sezone
Oproštaj od nekih favorita: Ove serije ipak neće dobiti nove sezone

Oproštaj od nekih favorita: Ove serije
ipak neće dobiti nove sezone

Godina se polako primiče kraju, a s njom i broj naslova koje je popularni streaming servis Netflix odlučio staviti u ropotarnicu povijesti. U nastavku vam donosimo listu otkazanih naslova čije nove nastavke nećemo imati priliku vidjeti.

Prema posljednjim informacijama, drugu sezonu tako neće doživjeti animirana serija Agent Elvis, sitcom na kojem je radila Priscilla Presley, a koji – pogodili ste – donosi fiktivnu priču o Elvisu Presleyju kao tajnom agentu. Zanimljivo je uopće pomisliti da je netko mislio kako će ovaj naslov polučiti uspjeh.

A osim za jednoga agenta, stigao je i kraj karijere za jednog kapetana, točnije crnohumorne animirane serije Captain Fall. Čini se kako je studeni bio poguban za animirane naslove jer se na listi našao i SF sitcom Farzar.

glamorous

One hit wonder

Serijom Glamorous streaming servis Netflix ovog je lipnja ispoštovao dva važna tematska zadatka – predstavio je naslov za pride month koji je ujedno odgovor na nove nastavke serije And Just Like That. Naime, novi Netflixov naslov premijerno je prikazan istog dana, a njegova glavna zvijezda je ni manje ni više nego Kim Cattrall, glumica koju je proslavila uloga Samanthe Jones u prequelu Sex and City. No, izgleda kako je to bilo to – jer je serija i službeno otkazana.

Veliko iznenađenje izazvala je odluka o ukidanju originalnog Netflixovog naslova, serije Shadow and Bone. Smatra se kako je razlog tome pad gledanosti do kojeg je došlo zbog dvogodišnje pauze između dvije sezone serije. S druge strane, otkazivanje australske serije Wellmania daleko je od iznenađenja.

Shadow and bone

Naslovi koji nisu ispunili očekivanje

Visokobudžetna serija 1899 u startu je dočekana s visokim očekivanjima, no postignut rezultat nije opravdao uložena sredstva. Znanstveno-fantastična serija slovi za jednu od Netflixovih najambicioznijih naslova u posljednjih nekoliko godina. Ipak, projekt se pokazao neuspješnim jer su statistički podatci pokazali kako je samo trećina ljudi koja je započela seriju doista i završila gledanje.

A kraj prikazivanja došao je i za brazilsku fantasy seriju Invisible City, koja je ukinuta nakon dvije sezone.

Nesuglasice među glumačkom ekipom i nezadovoljavajuća razina gledanosti kumovale su ukidanju serije Sex/Life nakon dvije sezone. Na Netflixu nećemo imati priliku vidjeti ni treću sezonu serije Rebelde. Pokazalo se kao remake popularne meksičke serije ipak ne može dostići slavu originala.

Također, gledatelji neće imati priliku vidjeti ni treću sezonu kriminalističke serije Young Wallander, kao ni dramske serije Firefly Lane.

Izostala je druga sreća

Drugu sezonu neće doživjeti ni teen serija Freeridge,  triler serija Lockwood & Co., LGBTQ romantična serija Smiley te komedija The Chair.

Premda je doživjela drugu sezonu, ona je ujedno i posljednja za španjolsku seriju Welcome to Eden.

Na listi otkazanih naslova našla su se još tri animirana serijala – Inside Job, Ridley Jones i Dead End: Paranormal Park. Premda to nismo ni očekivali, stigla je i službena potvrda kako u pripremi nisu nastavci serije Man vs. Bee.

Nova prilika jednog naslova

Potvrđeno je ukidanje popularnog reality showa The Bling Empire te njegovog spin-offa smještenog u New York.

Serija Uncoupled, projekt u kojem je naslovna uloga povjerena Neilu Patricku Harissu, otkazana je nakon jedne sezone. Ipak, otkupljena je od strane mreže Showtime te će potencijalno dobiti novu priliku.

uncoupled

PS: Za kraj malo dobrih vijesti

S druge strane, službeno je potvrđeno kako ćemo imati priliku vidjeti nove nastavke serija One Piece, Ginny & Georgia, Outer Banks, The Lincoln Lawyer, XO, Kitty, Heartstopper, Heartstopper, The Night Agent, The Diplomat, FUBAR, Sweet Magnolias i Castlevania: Nocturne.

 

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori