Jedan od najgledanijih naslova na Netflixu je true crime dokumentarac o užasnom ubojstvu. Evo još sličnih
Jedan od najgledanijih naslova na Netflixu je true crime dokumentarac o užasnom ubojstvu. Evo još sličnih

Jedan od najgledanijih naslova na Netflixu je true crime dokumentarac o užasnom ubojstvu. Evo još sličnih

Novi Netflix dokumentarac uspješno je podigao prašinu. Riječ je o true crime dokumentarcu American Murder: Lacie Peterson koji prati užasno ubojstvo mlade žene Lacie Peterson i njezinog nerođenog sina za koje je osuđen njezin suprug Scott. Kroz tri epizode pratimo slučaj i njegove posljedice. Intervjuirani su članovi i Laciene i Scottove obitelji, istražitelji, detektivi te novinari. Iznimno detaljan dokumentarac sada je jedan od najgledanijih naslova na Netflixu.

Za sve ljubitelje true crime dokumentaraca, donosimo slične naslove na Netflixu koji su vam možda promaknuli.

Netflix dokumentarci

Untold: The Murder of Air McNair

Već smo pisali o dokumentarnom serijalu Untold koji priča sportske priče s naglaskom na skandale i kriminal. Sada je izašao novi – The Murder of Air McNair. Dokumentarac prati uspon legendarnog NFL igrača Stevea McNaira i zbunjujuće detalje oko njegovog šokantnog ubojstva 2009. godine. McNaira, su naime, pronašli u apartmanu u Nashvilleu s nekoliko prostrjelnih rana. Uz njega je bilo i tijelo 20-godišnjakinje Sahel ‘Jenni’ Kazemi s kojom je bio u aferi. Policija je zaključila da je Kazemi ubila McNaira te naposljetku presudila sama sebi, no novi dokumentarac preispituje tu odluku.

Netflix dokumentarci

Unsolved Mysteries

Popularna dokumentarna serija Unsolved Mysteries nedavno se vratila s četvrtom sezonom i pet novih epizoda. Baš kao što joj i samo ime nalaže, Unsolved Mysteries bavi se neriješenim misterijima koji su mučili istražitelje i javnost godinama. U novoj sezoni tako imamo slučaj poznatog serijskog ubojicu iz 19. stoljeća, Jack The Rippera, ubojstvo Amande Antoni u njezinom podrumu koje nikada nije riješeno, pronađenu glavu u šumi koja nikada nije identificirana, ubojstvo mlade žene Sigrid na kazališnoj pozornici na kampusu New Jersey fakulteta te svjedočanstva jezivog bića, humanoida s crvenim očima koji je povezan s velikim katastrofama.

Netflix dokumentarci

The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt

Yara Gambirasio je bila 13-godišnjakinja koja je 26. studenog 2010. nestala na putu s treninga gimnastike u Italiji. Par mjeseci kasnije, u veljači 2011. pronađeno je njezino tijelo. Slučaj je izazvao ogromnu medijsku pažnju i pažnju javnosti, a s vremenom je istraživanje detektive dovelo do Massima Bossettija, graditelja i oca troje djece. Njegov DNK je pronađen na Yari, a dok su ga istraživali, saznali su i mrežu obiteljskih tajni. Bossetti je osuđen, no dandanas tvrdi da je nevin. Ovaj dokumentarac između ostalog, donosi i intervju s njim i s njegovom suprugom.

Netflix dokumentarci

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Ako volite kultove i zamršene priče onda morate pogledati Dancing for the Devil. Dokumentarac u fokusu ima priču dviju sestara, Mirande i Melanie Wilking, plesačice koje se presele u Los Angeles i uđu u krug drugih plesača i kolega. No, zapravo se radi o svim plesačima uključenim u 7M – firmu koja se bavi talent menadžmentom plesača. Osnovao ju je pastor Robert Shinn, no vrlo brzo postaje jasno da je riječ o kultu te da Shinn kontrolira sve uključene.

Netflix dokumentarci

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori