Na Netflix je stigla druga sezona serije Monsters. Prati braću Menendez, a potvrđeno je koga će pratiti i treća
Na Netflix je stigla druga sezona serije Monsters. Prati braću Menendez, a potvrđeno je koga će pratiti i treća

Na Netflix je stigla druga sezona serije Monsters. Prati braću Menendez, a potvrđeno je koga će pratiti i treća

Nakon ogromnog uspjeha prve sezone antologijske serije Monster koja je pratila serijskog ubojicu Jeffreyja Dahmera, napokon se približio i dan izlaska druge! Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story stiže sutra, 19. rujna na Netflix ove godine. U nastavku donosimo više detalja.

Monsters

Nova sezona

Podsjetimo, prva sezona, nazvana DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story pratila je život i ubojstva koje je počinio zloglasni američki serijski ubojica Jeffrey Dahmer između 1978. i 1991. kada je uhvaćen. Glumio ga je izvrsni Evan Peters i za tu ulogu osvojio Zlatni globus. Serija je bila planetarno popularna i dosegla milijardu pregleda u prvih 60 dana od izlaska na Netflix.

Nakon takvog uspjeha, najavljeno je da će se serija nastaviti te da će svaka sezona pratiti drugi kriminalni slučaj. Druga sezona će tako pratiti Lylea i Erika Menendeza i ispričat će njihovu priču prije i poslije zločina koji su počinili. Njih će utjeloviti Nicholas Alexander Chavez i Cooper Koch. Njihove roditelje glumit će Javier Bardem i Chloë Sevigny, a pojavit će se i Nathan Lane te Ari Graynor.

Ryan Murphy i Ian Brennan vraćaju se kao kreatori serije i scenaristi.

Monsters

Tko su braća Menendez?

Lyle i Erik Menendez braća su koja su 20. kolovoza 1989. puškama usmrtili vlastite roditelje, oca Josea i majku Kitty. Sami su pozvali policiju, no lagali kako oni nisu počinitelji te da su bili u kinu u vrijeme ubojstva. Mjesecima nakon, braća su počela ekstravagantno trošiti na skupa auta, luksuzne stvari te putovanja što je bacilo sjenu sumnje na njih. Detektivi su ih počeli istraživati i otkrili kako braća imaju očit motiv – novci koje su naslijedili smrću roditelja. Braća su naposljetku priznala svoj zločin. No, tu nije bio kraj kompleksnosti ovog slučaja.

Suđenje im je počelo 1993., a tada (a i dandanas) Lyle i Erik tvrde da su ubili roditelje kao rezultat godina fizičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja od strane svojih roditelja. Ipak, obojica su osuđena na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog otpusta. Slučaj braće Menendez još uvijek dijeli javnost na one koji vjeruju njihovoj priči užasnog zlostavljanja te na one koji misle kako su samo hladnokrvni ubojice. Ostaje nam za vidjeti kako će ih Netflix prikazati. Po traileru možemo pretpostaviti kako roditelji neće biti baš pozitivno prikazani.

Monsters

Treća sezona će pratiti zloglasnog kriminalca

I prije nego što je izašla druga sezona, potvrđeno je kako ćemo dobiti i treću. Ona će pratiti Eda Geina, zloglasnog ubojicu koji je Hitchcocku poslužio kao inspiracija za Normana Batesa iz njegovog kultnog filma Psiho, ali i i kao inspiracija za kultni lik Hannibala Lectera iz horora Kad jaganjci utihnu. I ne samo to, potvrđeno je kako će Geina glumiti Charlie Hunnam. Upoznali smo ga u seriji Sinovi anarhije i nizu odličnih filmskih ostvarenja, a jedva čekamo vidjeti kako će pristupiti ovakvoj ulozi. Ed Gein je serijski ubojica za kojeg se pročulo 1950-ih kada je policija otkrila da je ubio dvoje ljudi. Bio je osumnjičen za još sedam ubojstava, a u svojoj istrazi policija je otkrila da je uništavao grobnice obližnjeg groblja, iskopavao ljudske ostatke, osakatio ih i čuvao kod kuće kao ‘suvenir’. Priznao je da je unakazio devet leševa koje je iskopao s groblja.

Ovo će biti druga TV uloga za Hunnama koja je objavljena ove godine. Naime, očekuje se i glavna uloga u seriji Criminal. To je sve od informacija koje su poznate o trećoj sezoni, a od sutra će priča o braći Menendez ponovno staviti u fokus taj grozni zločin. Donosimo najavu u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori