Povijesna serija sa sjajnim kritikama zbog koje bismo lakše mogli prebroditi završetak Bridgertona
Povijesna serija sa sjajnim kritikama zbog koje bismo lakše mogli prebroditi završetak Bridgertona

Povijesna serija sa sjajnim kritikama zbog koje bismo lakše mogli prebroditi završetak Bridgertona

Provokativnog humora, bez poštovanja, materijal kojim vlada Julianne Moore u vrhunskoj formi, Mary & George je kraljevska poslastica za ljubitelje zapjenjenih dvorskih intriga, stoji u konsenzusu kritičara istaknutom na relevantnoj stranici za ocjenjivanje televizijskog sadržaj Rotten Tomatoes. Upravo se ovaj novi povijesni naslov na spomenutoj stranici našao među TOP 10 najboljih ove godine.

Ova britanska povijesna dramska miniserija temeljena je na knjizi Benjamina Woolleyja The King’s Assassin, koja tematizira aferu između kralja Jamesa VI i I i Georgea Villiers, prvog vojvode od Buckinghama.

Mary & George
Mary & George

Mračno komična i raskošno erotična

Sedam epizoda serije Mary & George ispunjeno je nizom intriga, izdaja, prekida i pomirenja, sve to uz niz eksplicitnih scena. Mračno komična i raskošno erotična, dvije su sintagme koje sjajno upisuju privlačnost ove serije široj publici, kao i njezinu sposobnost da gledatelje privuče uz male ekrane. Riječ je o naslovu koji mnogi zbog obrađene tematike istospolne ljubavi na britanskom dvoru uspoređuju s hit filmom Yorgosa Lanthimosa – The Favourite.

Glavne uloge majke i sina koji su spremni na sve kako bi se domakli željenog položaja u društvu dodijeljene su prekaljenoj glumici Julianne Moore i mladom asu Nicholasu Galitzineu, kojeg uskoro gledamo u nastavku romantičnog filma Red, White & Royal Blue.

Mary & George
Mary & George

Poslastica za ljubitelje žanra

Radnja prati nastojanja očajne majka koja je spremna na sve kako bi djeci osigurala život pun blagodati. Njezino radikalno rješenje – infiltrirati se na dvor i u osobni život aktualnog kralja Jamesa I. – lansiralo je Mary i njezina drugog sina, Georgea, u središte engleske monarhije te im priskrbilo prilično ozloglašenu reputaciju kroz povijest. Premda su u svom naumu uspjeli, priča ipak nije rezultirala sretnim krajem – no, više u tome ostavljamo vam da doznate sami.

Ako ste jedan/na od onih koji pate jer se treća sezona Bridgertona primakla kraju, ovaj bi naslov mogao biti sjajna privremena zamjena. Serija Mary & George, čiju režiju potpisuje Oliver Herman, dostupna je na platformi Sky Showtime, a njezin najavni video čeka vas u nastavku.

Ovim putem donosimo i popis ostalih povijesnih serija koje bi mogle utažiti vašu žeđ za ovim žanrom, a čekaju vas na linku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori