Ljetno kino: Evo gdje u Hrvatskoj možete gledati filmove pod zvijezdama
Ljetno kino: Evo gdje u Hrvatskoj možete gledati filmove pod zvijezdama

Ljetno kino: Evo gdje u Hrvatskoj možete
gledati filmove pod zvijezdama

Tople ljetne večeri nezamislive su bez šetnje, sladoleda, hladnog pića, dobrog koncerta i filma pod otvorenim nebom. Ljetna kina oduvijek su imala glavnu ulogu u našem planiranju večeri na godišnjem. Baš zato smo i ovoga ljeta uzbuđeni zbog svih projekcija kojima ćemo moći prisustvovati. Okupili smo na jednom mjestu ljetna kina i filmske festivale diljem Hrvatske gdje ćete do kraja ljeta moći prisustvovati projekcijama pod zvijezdama.

Ljetno kino (1)

Ljetno kino Ribnjak, Zagreb

Pobjegnite s vrućeg asfalta na rosnu travu i to na krovnu terasu Scene Ribnjak! Ovog srpnja otvara se Ljetno kino Ribnjak s #opasnoodličnim kultnim igranim i novim dokumentarnim filmovima. Program filmova možete potražiti ovdje.

Ljetno_kino_scena_ribnjak

Ljetni dani ZFF-a

Od 22. Zagreb Film Festivala dijeli nas još samo jedno godišnje doba, svima najdraže — ljeto, poznato po opustjelim gradskim ulicama, sladoledu i kratkim, toplim noćima. Pripreme za ovogodišnje izdanje već su u punom jeku, no kako ne bi ispalo da su filmska druženja rezervirana samo za jesen i ovog srpnja (od 17.-207.) na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se izbor nekih od najzanimljivijih recentnih indie naslova.

Srijeda, 17. srpnja u 21:30, 20.000 vrsta pčela, Estibaliz U. Solaguren

Četvrtak, 18. srpnja u 21:30, Lost Country, Vladimir Perišić

Petak, 19. srpnja u 21:30, Domaćinstvo za početnike, Goran Stolevski

Subota. 20. srpnja u 21:30, Ekskurzija, Una Gunjak

Detalji su ovdje.

Kulturna-događanja-u-Zagrebu-Ljetna-pozornica-Tuškanac

Ljetno kino Đakovo

Ljetno kino održava se od 18. do 28. srpnja na ljetnoj pozornici Strossmayerova parka u Đakovu. Ove godine program je obogaćen žanrovski vrlo raznolikim filmskim programom te prigodnim glazbenim koncertima, kako bi organizatori privukli široku publiku i pružili nezaboravno ljetno iskustvo pod zvijezdama svim posjetiteljima.

Filmski program uključuje kultna filmska ostvarenja kao što su Ptice (1963), Dobar, loš, zao (1966), Prljavi ples (1987), Psi iz rezervoara (1992) i dr. Glazbeni program donosi dva atraktivna koncerta: Simfo-rock koncert 2 u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, kojim se otvara ovogodišnje izdanje Ljetnog kina, te French Touch u izvedbi najnagrađivanijeg hrvatskog multiinstrumentalista Elvisa Stanića i ostalih izvođača.

Ljetno kino ne samo da obogaćuje kulturni život Đakova, već i privlači posjetitelje iz cijele regije, stvarajući tako poseban ljetni ugođaj u srcu Slavonije. Više o programu potražite ovdje.

Ljetno kino (2)

Cinehill 2024. Gorski kotar

Nakon četvrt stoljeća, Motovun Film Festival postao je CINEHILL, a s motovunskog brda filmova preselili su se na gorskokotarsku planinu filmova. Na 1035 m visokom vrhu Petehovac, ali i brojim drugim lokacijama u okolici Delnica očekuju te najbolji nezavisni filmovi, Let 3, IDEM, edukacijske ture, yoga i planinarenje u hladovini Gorskokotarske šume. Vidimo se na filmovima pod zvijezdama na zelenom tepihu u Gorskom kotaru od 24. – 28.07. Cijeli fantastičan program je ovdje.

Čovjek koji nije mogao šutjeti

Open air cinema Central Istria

Kino na otvorenom u središnjoj Istri i ove godine kroz cijeli srpanj i kolovoz besplatno prikazuje projekcije raznih filmskih klasika. Lokacije su različite Pazin, Sveti Petar u Šumi, Sv.Lovreč, Tinjan, Boljun, Gračišće. Datume, lokacije i filmove potražite ovdje.

Open air cinema Central Istria

Kino Mediteran

Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživjeti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine u kojima su kina bila dugo zatvorena. Prvo Kino Mediteran 2012. godine je na sveukupno 33 projekcije u 11 gradova posjetilo oko 4.000 gledatelja, a 2023. godine čak 70.610 gledatelja posjetilo je 961 projekciju. S prosjekom od 74 gledatelja po projekciji, Kino Mediteran je među najposjećenijim kinima u Hrvatskoj, pogotovo kada se u kontekst stavi veličina gradova i mjesta u kojima se projekcije održavaju. Potražite ih na nekim od najljepših lokacija u Dalmaciji – Ljetno kino Bačvice, Bol na Braču, Hrid Vis, Hvar, Korčula, Makarska, Imotski, Jelsa, Komiža, Lastovo, Ploče, Podgora, Supetar. Programe projekcija po kinima možete vidjeti ovdje.

CineCres

CineCres je ljetno kino na otoku Cresu na kojem kroz cijelo ljeto pod zvijezdama možete gledati zanimljive filmske naslove. Od onih kultnih do onih nešto novijih. Sve informacije o događanjima, naslovima, terminima i cijenama potražite ovdje.

cinecres

Sky Cinema – Open Air Cinema in Zadar

Na Kožinskoj cesti u Zadru, u prekrasnom ambijentu i predivno uređenom kinu na otvorenom možete pogledati sjajne aktualne filmske naslove, pa čak i premijere. Ovo kino odmah nakon otvorenja postalo je jedno od omiljenih mjesta svih posjetitelja, a nakon prvog odlaska bit će vam jasno i zašto. Detalji o ljetnim projekcijama su ovdje.

Đita ljetnog kina, Šibenik

Filmska turneja otocima, plažama i uvalama šibenskog arhipelaga! Posebni filmski program Tvrđave kulture – ĐITA LJETNOG KINA ovoga će ljeta doživjeti svoje drugo izdanje! Dašak filmske čarolije strujat će i ovoga srpnja i kolovoza šibenskim kanalom, od najpopularnijeg gradskog kupališta Jadrije, preko koraljnog Zlarina pa sve do duboke uvale Grebaštice, zaštićene Bedemom, popularnim „šibenskim Kineskim zidom“. Đita će tako i ove godine lokacije unutar šibenskog arhipelaga učiniti novim pozornicama i malim kinima na otvorenom uz besplatne projekcije za sve posjetitelje. Program i lokacije nalaze se ovdje.

Brač film festival

Brač Film Festival će se održati od 7. do 10. kolovoza u slikovitom Supetru, prekrasnom gradiću na otoku Braču. Supetar pruža idealan ambijent za susretanje filmske umjetnosti s predivnim mediteranskim okruženjem. Glavni program festivala donosi vrhunske filmske naslove koji će zadovoljiti najzahtjevnije gledatelje. Na otvaranju festivala bit će prikazan prvi hrvatski dobitnik Zlatne palme Filmskog festivala u Cannesu “Čovjek koji nije mogao šutjeti” redatelja Nebojše Slijepčevića (izvan konkurencije) nakon čega slijedi projekcija crnogorske komedije “Živi i zdravi” redatelja Ivana Marinovića. Također, u programu su i filmovi “Sirin” redatelja Senada Šahmanovića, “Frka” mladog redatelja Svebora Mihaela Jelića te popularni kinohit “Posljednji strijelac” redatelja Darka Nikolića. Program i detalji su ovdje.

Rab film festival

RAFF se po 6. put vraća Rabu, s programom za prave filmske sladokusce! Šesto izdanje otvaramo filmom Nebojše Sljepčevića “Čovjek koji nije mogao šutjeti”, prošlog tjedna nagrađenim Zlatnom Palmom na Cannes Film Festivalu, s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Uz njega, na Rab se vraća rapskoj publici poznati francuski redatelj Ladj Ly sa svojim novim filmom “Nepoželjni”, svojevrsnim nastavkom njegovog filma “Jadnici”, kandidata za Oscara i pobjednika Cannesa, ali i prvog Rab Film Festivala. Još jedan kandidat za Oscara dolazi na RAFF, danski igrani film “Obećana Zemlja”, redatelja Nikolaja Arcela, s Mads Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Rapska projekcija bit će ujedno i hrvatska premijera ovog filma, realizirana u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Danske. Ove godine RAFF donosi i filmove hrvatskih autora, pa na Rabu očekujemo dolazak cijenjenog autora dokumentarnih filmova Gorana Devića. Program je ovdje.

Vukovar film festival

Jedan od najvećih, a sasvim sigurno najvažnijih filmskih festivala u Hrvatskoj ide dalje! Osamnaesti će se vukovarski filmski festival održati u razdoblju od 28. kolovoza do 1. rujna 2024. te time ostaje u svom starom, dobro poznatom i od strane gledatelja poprilično voljenom i prihvaćenom terminu – pred kraj ljeta, točno između završetka godišnjih odmora i početka nove školske godine. Što je na rasporedu, možete pratiti ovdje.

Foto: Instagra, Promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori