Kino na otvorenom: Evo gdje u Zagrebu možete gledati filmove pod zvijezdama
Kino na otvorenom: Evo gdje u Zagrebu možete gledati filmove pod zvijezdama

Kino na otvorenom: Evo gdje u Zagrebu možete
gledati filmove pod zvijezdama

Najbolja stvar koju volimo kod ljeta je što 80 posto svega možemo obavljati vani, na svježem zraku, pod vedrim nebom, uz more ili u šumi. Boravak u zatvorenom rezerviran je samo za najtoplije dijelove dana kada se ni ne preporučuje izlaziti. Večeri su zato rezervirane za, primjerice, gledanje filmova pod zvijezdama. Ljeto u Zagrebu donosi nam nekoliko lokacija na kojima ćemo moći gledati razne filmske naslove – od hitova, klasika do dokumentaraca. Na vama je samo da si organizirate vrijeme.

Kino na otvorenom

Nema bolje od filma, kokica, osvježavajućeg pića i dobrog filmskog partnera/ice, i još kada sve to stavimo na divne lokacije, ljetni provod je zagarantiran. Lijepo vrijeme definitivno je dobro provesti na otvorenom, a na ovih nekoliko zagrebačkih lokacija to ćete moći idućih nekoliko dana uz prave filmske poslastice.

Ljetno kino Ribnjak

Pobjegnite s vrućeg asfalta na rosnu travu i to na krovnu terasu Scene Ribnjak! Ovog srpnja otvara se Ljetno kino Ribnjak s #opasnoodličnim kultnim igranim i novim dokumentarnim filmovima. U suradnji s Kinom Tuškanac i Restart produkcijom prikazat će se ciklus od 8 filmovima na krovu Scene Ribnjak.

Ljetno_kino_scena_ribnjak

Ciklus otvara Kultnim Disney crtićem Fantasia iz 1940. godine, koji vizualno ilustrira djela klasične glazbe u izvedbi Philadelphijskog orkestra. Ostali Filmovi koje volite su Prije zore (r.Richard Linklater), Rašomon (r. Akira Kurosawa), Annie Hall (r. Woody Allen), i Ivanovo djetinjstvo (r. Andrei Tarkowsky).

Na početku ciklusa ćete po prvi put u Zagrebu moći pogledati dokumentarni film Hamletov sindrom, aktualizaciju šekspirijanske dileme u iskustvima mladih ukrajinskih glumaca neposredno uoči ruske invazije. Igrano dokumentarni film Što da se radi? priča je o desetogodišnjoj borbi sindikata Tvornice vagona Gredelj hrvatskog redatelja Gorana Devića, a dokumentarni film Uski put do sreće prati mladi gej romski par koji pokušava snimiti mjuzikl inspiriran svojim životima. Sve starta 1.7., svi filmovi počinju u 21:30, a cijeli program i informacije o ulaznicama nalaze se ovdje.

ljetno_kino_ribnjak_2

Fantastic Zagreb

Ovogodišnje, izdanje Fantastic Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac 27. lipnja otvara horor triler Kukavica redatelja Tilmana Singera, a do 7. srpnja publiku očekuje bogat program atraktivnih premijera i kultnih žanrovskih klasika!

Posebnost ovogodišnjeg programa su i ekskluzivne projekcije dva digitalno restaurirana hrvatska klasika: remek-djelo hrvatske i jugoslavenske kinematografije koje je u svoje vrijeme postavilo standarde za domaću produkciju, film H-8 Nikole Tanhofera (1958.) i Gosti iz galaksije Dušana Vukotića (1981). Oni su postali su klasik hrvatske kinematografije zahvaljujući jedinstvenoj priči i specijalnim efektima koji su za to doba bili izuzetno napredni. Detalji o cijelom programu, glavnom i popratnom nalaze se na ovom linku.

14. Fantastic Zagreb Film Festival
Kadar iz filma Matrix

Festival i ove godine nudi pregršt recentnih svjetskih žanrovskih hitova iz Japana, SAD-a, Francuske, Južne Koreje, Austrije, Španjolske, Norveške, Irske, Kanade, Belgije, Švedske, Filipina i drugih svjetskih kinematografija te kultnih klasika koji slave velike jubileje. 14. Fantastic Zagreb Film Festival održava se od 27. lipnja do 7. srpnja na spektakularnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac, zagrebačkoj zelenoj oazi koji nudi bijeg od ljetnih vrućina, te u kinu KIC.

Fantastic Zagreb Film Festival i ove je godine pet friendly tako da ćete, ako dođete sa svojim psima, filmove ćete moći pogledati besplatno. 

Kino Tuškanac
Ljetna pozornica Tuškanac

Pop Up Film Festival

Pop Up Film Festival u organizaciji Pop Up Summer Gardena na zagrebačkom jezeru Bundek traje još sutra. #POPUPBYTHELAKE nas je cijeli lipanj častio sjajnim filmovima, a za sutrašnji (26. lipanj) kraj programa pripremili su sjajan film GUARDIANS OF GALAXY VOL.3 [2023.]. Voljena banda vodi miran život na Knowhereu, ali ne prođe dugo vremena prije nego što im život poremeti Rocketova burna prošlost. Peter Quill, koji još uvijek tuguje za Gamorom, mora ponovno okupiti svoj tim u opasnoj misiji spašavanja Rocketovog života. Ako misija ne uspije, doći će do kraja Čuvara kakve poznajemo.

Film počinje u 21 sat, a u slučaju kiše postoji mogućnost otkazivanja stoga sve detalje pratite na ovom linku.

Foto: Fantastic Film Festival, Ljetno kino Ribnjak, Instagram

Učitati još
Zatvori