Dokumentarac koji će vas dirnuti do suza: Objavljen je prvi trailer za film o Celine Dion
Dokumentarac koji će vas dirnuti do suza: Objavljen je prvi trailer za film o Celine Dion

Dokumentarac koji će vas dirnuti do suza: Objavljen je prvi trailer za film o Celine Dion

Pop pjevačica Céline Dion priprema se podijeliti intiman uvid u svoj život kroz nadolazeći dokumentarac I Am: Céline Dion. Ovaj dokumentarac obećava gledatelje odvesti iza kulisa ključnih trenutaka života Grammy dobitnice. Iako je u fokusu borba s rijetkom bolešću, imat ćemo priliku vidjeti kako je ljubav prema glazbi nadvladava. Dokumentarac će biti dostupan na Amazon Prime streaming platformi 25. lipnja. Sada je stigla i prva najava koja nagovještava što nas čeka u dokumentarcu.

I am: Celine Dion

U dokumentarcu, čiju režiju potpisuje Irene Taylor, Dion otvoreno govori o svojoj borbi sa sindromom ukočene osobe (SPS), rijetkim neurološkim poremećajem koji utječe na mozak i leđnu moždinu. Kako se i u opisu dokumentarca navodi, ovo intimno istraživanje života pjevačice prikazuje težak put koji je prešla da bi nastavila pjevati za svoje voljene i vjerne fanove.

I am: Celine Dion

I Am: Céline Dion

Ovo nije obujmno istraživanje života i vremena proslavljene pop pjevačice, nego se fokusira na njezinu dijagnozu. Ova bolest je zaustavila njezin način života i sposobnost nastupanja. Dion nije govorila o dijagnozi do prosinca 2022., kada je odgodila turneju zbog grčeva koji su utjecali na hod. Kroz težak i važan period života pjevačice, vodi nas spomenuta proslavljena redateljica Irene Taylor. Poznata je po svom umijeću snimanja dokumentaraca i za jedan je ujedno bila i nominirana za nagradu Oscar.

Dokumentarac je ljubavno pismo koje Céline upućuje svojim fanovima. Pored toga, Céline je prilikom opisa istog navela da ima želju podići svijest o ovoj rijetkoj bolesti. Iako o njoj medicina i dalje uči, bitno je da se javnost upozna s njom. Inspirativan, sirov i ranjiv dokumentarac prikazuje ne samo borbu s rijetkom bolešću, već i njezinu upornost i hrabrost da je prevlada. A za to joj je snagu dala upravo ljubav prema glazbi i svojim fanovima. Kroz dokumentarac, imat ćemo priliku vidjeti Dion u novom svjetlu – kao borca i inspiraciju.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori