Nakon što je hrpa hrvatskih filmova stigla na Netflix, izdvojili smo i one koje gledamo na Maxu
Nakon što je hrpa hrvatskih filmova stigla na Netflix, izdvojili smo i one koje gledamo na Maxu

Nakon što je hrpa hrvatskih filmova stigla na Netflix, izdvojili smo i one koje gledamo na Maxu

Hrvatski filmovi često prođu manje zamijećeno među mainstream publikom. Kina nisu baš krcata kad u njega stigne neki film domaće produkcije, a online ih je većinom teško pronaći. No, postoji pregršt odličnih hrvatskih filmova koje je šteta nikada ne pogledati. Dobra vijest je da su mnogi počeli stizati na Netflix, a izdvojili smo ih ovdje. Sada se fokusiramo na drugu streaming platformu – Max. Evo koje gledamo.

hrvatski filmovi na max

Comic Sans

Comic Sans je poznati hrvatski film iz 2018. koji i nije prošao nezamijećeno. Janko Popović Volarić glumi grafičkog dizajnera Alana koji odlazi na otok Vis nakon prekida s djevojkom. Tamo se pronađe rastrgan između svog oca Bruna (Zlatko Burić), bivše djevojke te njezinog zaručnika. Redatelj filma je Nevio Marasović koji je ove godine izbacio film Pamtim samo sretne dane.

hrvatski filmovi na max

Dnevnik Diane Budisavljević

Dirljiv film Dnevnik Diane Budisavljević prati istinitu priču žene koja je pokrenula opasnu kampanju spašavanja nevinih majki i djece u nacistički okupiranoj Hrvatskoj. Film je bio pobjednik Pulskog filmskog festivala 2019., a režirala ga je Dana Budisavljević koja je i daljnji rod s aktericom filma Dianom. Nju u filmu igra naša sjajna glumica Alma Prica.

Baci se na pod

Nina Violić napisala je, režirala te glumi jednu od glavnih uloga u filmu iz 2022. – Baci se na pod. Priča prati par i njihovo dijete u zadnjih pola sata njihova braka, a pratimo je kroz perspektive svih troje. Uz Ninu Violić glume i Goran Bogdan te Bruno Frketić Bajić.

hrvatski filmovi na max

Sedmo nebo

Film Jasne Nanut, Sedmo nebo premijerno je bio prikazan na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu. U glavnoj ulozi imamo jednog od naših najcjenjenijih glumaca, Krešimira Mikića koji glumi Ninoslava, nevjernog muškarca koji se boji supruzi priznati gorku istinu. Riječ je o šarmantnoj komediji, a osim Mikića, uloge su ostvarili i Nikša Butijer, Iva Mihalić te Iva Jerković Oreški.

Šuti

Sutra, 16. kolovoza na Max stiže i domaći film Šuti iz 2013. godine. Riječ je o drami Lukasa Nole koja prati Bebu (Tihana Lazović) ženu kojoj je majka lošeg zdravlja i karaktera, otac mrzovoljan i nasilan, brat posesivan i problematičan, a bivši dečko zatvorenik. Ima li Bebina kći šanse za normalan i život ispunjen ljubavlju?

Stric

Jedan od filmova o kojem se dosta pričalo kada je izašao prije dvije godine je Stric redatelja Davida Kapaca. Pomalo bizaran film smješten je u vrijeme Jugoslavije 80-ih godina i prati tročlanu obitelj sastavljenu od majke, oca i sina koja dočekuje voljenog strica iz Njemačke za praznike. Kada je film izašao u kina, mi smo imali priliku družiti se s glumcima Goranom Bogdanom, Ivanom Roščić i Rokom Sikavicom, a ako ste ga propustili 23. kolovoza stiže na Max.

hrvatski filmovi na max

Šuma Summarum

Isto kad i Stric, stiže i film Šuma Summarum iz 2010. godine. Članovima marketinške agencije novi gazda priuštio je team building vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a kako vikend odmiče, zabava se pretvara u borbu za goli život. Režiju potpisuje Ivan-Goran Vitez, a glumačku postavu čine Vili Matula, Hana Hegedušić i Nataša Dangubić.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori