Genijalna prijateljica: Nakon dvije godine čekanja stiže posljednja sezona hvaljene serije
Genijalna prijateljica: Nakon dvije godine čekanja stiže posljednja sezona hvaljene serije

Genijalna prijateljica: Nakon dvije godine čekanja stiže posljednja sezona hvaljene serije

Prenijeti hvaljeni književni uradak na male ekrane predstavlja pravi izazov, koji nerijetko nema uspješan završetak. No, to srećom nije slučaj vezan uz seriju Genijalna prijateljica koja je, baš poput svog literarnog predloška autorice Elene Ferrante, stekla niz pozitivnih kritika. Nakon dvije godine čekanja na platformu Max stići će i četvrta, ujedno i posljednja sezona ove talijanske serije.

Nadahnuta je događajima koje donosi knjiga Priča o izgubljenoj djevojčici. Riječ je o grandioznom finalu jednog od najvećih književnih hitova desetljeća. Isti je dostupn u hrvatskom prijevodu. O njegovoj popularnosti svjedoči i podatak kako je trenutno rasprodan.

Genijalna prijateljica
Genijalna prijateljica

Što nas čeka u posljednjoj sezoni?

Minule su godine otkako su Elena i Lila na ulicama poslijeratnog Napulja započele sudbinsko prijateljstvo. Elena je postala književnica, zasnovala obitelj i preselila se u Firencu. Ipak, vraća se u grad u kojem je odrasla kako bi bila s muškarcem kojeg je oduvijek voljela. Lila pak, koja se nikad nije uspjela osloboditi okova djetinjstva, premda je postala uspješna poduzetnica. Ipak, to ju je dovelo di je još bliže svemu što je oduvijek prezirala: nepotizmu, šovinizmu i nasilju. Dok se suočavaju sa svim što život i sredina nose, središnje mjesto u njihovim životima i dalje zauzima prijateljstvo.

U naslovnim ulogama u četvrtoj ćemo sezoni imati priliku vidjeti Albu Rohrwacher i Irene Maiorino. A kako su se našle u ulogama daje naznačiti i najavni video koji donosimo na kraju teksta. Četvrta sezona službeno će na Max stići 10. rujna, a čeka nas novih deset nastavaka.

Genijalna prijateljica
Genijalna prijateljica

Hvaljeni televizijski naslov

Podsjetimo, prethodne sezone stekle su naklonost kritike i mogu se pohvaliti visokim ocjenama ostvarenima na stranicama specijaliziranima za recenziranje televizijskog sadržaja. Poput onom od čak 8,6 ostvarenom na stranici IMDb. Nadajmo se kako će i posljednji nastavak, na kojeg smo čekali dvije godine, slijediti ovaj trend.

A kad smo kod serija inspiriranih romanima Elene Ferrante, vrijedi pogledati još jedno ostvarenje – Lažljivi život odraslih. Više o njemu doznajte na linku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori