Tri francuske serije koje gledamo u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu
Tri francuske serije koje gledamo u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu

Tri francuske serije koje gledamo u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu

Dobrih serija nikad dosta. Nakon što smo povodom ovogodišnjeg Eura izdvojili njemačke serije koje gledamo, sada prelazimo na francuske serije. Njih je na ovom jeziku nebrojeno, ali mi ovog puta izdvajamo recentnija ostvarenja. Pa tako u susret ovogodišnjim Olimpijskim igrama vježbamo francuski jezik uz ova ostvarenja.

Call My Agent (2015-2020)

Ako ste se pitali kako je to raditi u agenciji za talente u Parizu, Call My Agent je serija za vas. Priča kroz četiri dinamične sezone prati živote agenata i njihove privatne i poslovne (slatke) muke. Možemo reći da je ova serija i preteča (popularnijoj) Emily in Paris, čija četvrta sezona samo što nije stigla.

Kako je to poslovati s najpoznatijim glumcima i što se krije iza imidža uspješne agencije otkriva ovo televizijsko štivo, dostupno na Netflixu. Odličan izbor za sve ljubitelje showbizza, kancelarijske drame, ali i Pariza i dobre glazbe.

francuske serije

The Chalet (2017-2018)

The Chalet, odnosno Koliba je televizijski triler stvoren za bingeanje. Serija počinje razgovorom psihologa s jedinim preživjelim u incidentu koji se dogodio u kolibi u francuskim Alpama.

Inzistiranje ispitivanog na prisustvu žene koja navodno ni ne postoji budi intrigu već u prvim kadrovima i uvlači nas u priču. Ova miniserija odličan je izbor za maratonsko vikend gledanje, a dostupna je na Netflixu.

Lupin (2021-)

Serija Lupin je akcijska drama o Assanu Diopu, lopovu-gentlemenu koji je inspiriran avanturama Arsèna Lupina. On je na misiji osvete časti svog oca koji je pretrpio nepravdu nanijetu od strane bogate francuske obitelji. S fantastičnim Omarom Syom u glavnoj ulozi, Lupin počinje tako što saznajemo da je Assanovom ocu namještena krađa skupocjene ogrlice. Zbog takve optužbe, njegov otac okončava vlastiti život u zatvoru, nakon čega se Assan prepušta čitanju.

Njegovu pažnju privući će knjiga o Lupinu – i promijenit će mu tijek života. Prepuna zapleta, serija Lupin držat će vašu pažnju od početka do kraja. Po pet epizoda u prvoj i drugoj, i sedam epizoda u trećoj sezoni, Lupin je binge-worthy. Good news: četvrta sezona ove francuske serije stiže u listopadu.

francuske serije

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori