Nedostaje vam gledanje Wimbledona? Onda vam donosimo ovih 7 filmova o tenisu
Nedostaje vam gledanje Wimbledona? Onda vam donosimo ovih 7 filmova o tenisu

Nedostaje vam gledanje Wimbledona? Onda vam
donosimo ovih 7 filmova o tenisu

Završilo je najveće tenisko natjecanje – Wimbledon. Taj događaj nije samo sportski. Oličenje je quiet luxuryja, zbog čega mnoge zvijezde jedva čekaju da ih se tamo vidi. Mi smo već prokomentirali ovogodišnje modne odabire na Wimbledonu, ali i Kate Middleton koja je u finalu odnijela svu pažnju. Ako ste jedni od onih koji su Wimbledon pratili zbog čega se i održava – tenisa – te vam već fali, onda se ne brinite. Filmovi o tenisu koje smo izdvojili u nastavku odličan su izbor za gledati nakon završenog Wimbledona.

Wimbledon (2004)

Kako bolje započeti listu nego s možda najboljim filmom o tenisu ikad. Prigodnog naziva, Wimbledon je romantična komedija s Kirsten Dunst i Paulom Bettanyjem. Radnja prati Bettanyja kao Petera, profesionalnog tenisača i zvijezdu koji je izgubio ambiciju te spao na rang 119 na ATP ljestvici. Na njegovu sreću, upozna Lizzie, mladu tenisačicu u usponu koja mu pomogne da se ponovno usredotoči na Wimbledon. Riječ je o šarmantnoj i srdačnoj tenisačkoj romansi.

filmovi o tenisu

Challengers (2024)

Jedan od najvećih ovogodišnjih kinohitova je Challengers. Film Luce Guadagnina bio je željno iščekivan, a najviše zbog glavne glumice te eroticizma kojem smo svjedočili kada je tek izašao trailer. Zendayja glumi Tashi Duncan, nekadašnje tenisko čudo. Tashi je sada trenerica koja želi svoj supruga Arta (Mike Faist), također tenisača, pretvoriti u prvaka. Međutim, kako bi prevladao niz poraza, mora se suočiti sa svojim bivšim najboljim prijateljem i Tashinim bivšim dečkom – Patrickom (Josh O’Connor). Challengers je uzdudjiv teniski ljubavni trokut koji vas drži na rubu stolca, a cijelu našu recenziju filma možete pročitati ovdje.

filmovi o tenisu

King Richard (2021)

King Richard je biografski film o Richardu Williamsu, ocu tenisačkih zvijezda Serene i Venus Williams. Film se fokusira na početke njihovih karijera i kako ih je otac trenirao i podučavao. Obje sestre bile su uključene u produkciju filma, a sam film bio je i nominiran za šest Oscara. Jednog od njih je osvojio i Will Smith za svoju glavnu ulogu Richarda. No, njegov Oscar zasjenio je skandal trenutcima prije kada je Smith na pozornici fizički napao komičara Chrisa Rocka.

filmovi o tenisu

Match Point (2005)

Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers, Emily Mortimer, Matthew Goode i Brian Cox. Zvjezdana je to postava tenisačkog filma Match Point. Umirovljeni profesionalni tenisač Chris (Rhys Meyers) nalazi se na životnoj prekretnici. Oženio se u bogatu obitelj te uđe u aferu s glumicom Nolom (Johansson) koja je zaručnica njegovog šogora i najboljeg prijatelja Toma (Goode). Match Point je više o preljubu i prevari nego o tenisu, no ne možemo ga ne uključiti u ovu listu.

filmovi o tenisu

Battle of the Sexes (2017)

Emma Stone i Steve Carrell glume rivale u biografskom filmu Battle of the Sexes. Film prati stvarni događaj koji se dogodio 20. rujna 1973. kada su tenisači Bobby Riggs i Billie Jean King odigrali poseban teniski meč koji je danas poznat pod nazivom Borba spolova. Riggs je bio sjajan tenisač 40-ih godina prošlog stoljeća. Nakon profesionalne karijere, nastavio je promovirati tenis te često izjavljivao kako je ženski tenis inferiorniji naspram muškog i da on sa svojih 55 godina može bilo kada pobijediti bilo koju tenisačicu. Izazvao je 29-godišnju profesionalnu tenisačicu Billie Jean King na meč kako bi to i dokazao. I ostalo je povijest. Borba spolova meč je koji je pridonio većoj prihvaćenosti ženskog tenisa, a film prati događaje neposredno prije meča te njegove posljedice.

filmovi o tenisu

Break Point (2014)

Ako tražite malo laganiji film o tenisu, onda pogledajte nerazvikani Break Point. Riječ je o komediji koja prati dva otuđena brata Jimmyja (Jeremy Sisto) i Darrena (David Walton) koji se ponovno ujedinjuju kako bi skupa postigli nevjerojatan niz pobjeda na grand slam teniskom turniru. Break Point je jednostavna i smiješna komedija, idealna kad vam se ne gleda nešto ozbiljno.

filmovi o tenisu

Final Set (2020)

Da nikad nije kasno za snove, pokazuje francuski film Final Set. Sportska drama prati Thomasa (Alex Lutz). Nekoć je bio poznat kao mlado tenisko čudno, ali nikad nije ostvario karijeru kakvoj se nadao. U 37. godini, unatoč sve slabijoj fizičkoj kondiciji, odlučuje se natjecati u kvalifikacijama za French Open u posljednjem pokušaju slave.

filmovi o tenisu

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori