Zadnja prilika da pogledate ove sjajne filmove: Uskoro odlaze s Netflixa
Zadnja prilika da pogledate ove sjajne filmove: Uskoro odlaze s Netflixa

Zadnja prilika da pogledate ove sjajne
filmove: Uskoro odlaze s Netflixa

Netflix je platforma na kojoj velika većina sada traži i gleda filmove. Bilo da tražite nešto novo ili stari klasik, ima za svakoga po nešto. Međutim, određeni filmovi nisu tamo za stalno. Na Netflixu trenutno postoji pregršt odličnih filmova koji će uskoro otići s te platforme stoga je sada zadnja prilika da ih pogledate. Donosimo one koje nikako ne biste smjeli propustiti.

filmovi koji odlaze s netflixa

Forrest Gump

Forrest Gump jedan je od onih kultnih filmova koje je svatko pogledao barem jednom u životu. Emotivan film ostaje s vama dugo nakon gledanja i nemoguće je da vas barem malo ne dirne. Tom Hanks kao naslovni lik daje jednu od svojih najboljih uloga u karijeri. Film je smješten u Ameriku u razdoblje od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća, a ispričan je kroz perspektivu Forresta Gumpa, mentalno potkapacitiranog, nevjerojatnog čovjeka koji žudi za ponovnim susretom sa svojom ljubavi iz djetinjstva. Ako ste jedni od onih rijetkih koji nikada nisu pogledali film, što čekate?

filmovi koji odlaze s netflixa

Lost in Translation

Uskoro s Netflixa odlazi i film koji je definirao Sofiju Coppolu kao dostojnu zamjenicu njezinog slavnog oca – Lost in Translation. Riječ je o coming of age dramediji koja je ispunjena osjećajem melankolije i savršena za gledati na onaj dan kada se osjećate malo izgubljeno u svijetu. Film prati Boba Harrisa (Bill Murray), bivšu filmsku zvijezdu koji se u Tokiju zaljubi u Charlotte (Scarlett Johansson), mladu usamljenu djevojku.

filmovi koji odlaze s netflixa

Lady Bird

Debitantski film redateljice Grete Gerwig sve je što očekujete. Komedija utkana u trenutke iskrene ranjivosti, tinejdžericu koja pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu i realne ljudske odnose. Lady Bird je naizgled lagan filmić, no kaže puno više od obične komedije. Saoirse Ronan je odlična u glavnoj ulozi, ali film posebno dolazi do izražaja kad je u scenama s Laurie Metcalf koja glumi njezinu majku. Film je pokupio nekoliko nominacija na dodjeli Oscara 2018. godine, a vrijedi ga pogledati, zato požurite prije nego ga Netflix ukloni!

filmovi koji odlaze s netflixa

The English Patient

Engleski pacijent hvaljen je roman koji je 1996. pretočen na veliko platno. Dobitnik je devet Oscara među kojima je i onaj za najbolji film. Od tad su mnogi zaboravili na Engleskog pacijenta, zato ga sada imamo priliku pogledati na Netflixu. Priča je smještena na kraj Drugog svjetskog rata. Mlada medicinska sestra Hana (Juliette Binoche) brine o teško opečenoj žrtvi zrakoplovne nesreće (Ralph Fiennes). Njegova prošlost prikazana je u flashbackovima, otkrivajući sudbonosnu ljubavnu aferu s udanom ženom Katharine Clifton (Kristin Scott Thomas).

filmovi koji odlaze s netflixa

Rocketman

Jedan od zabavnijih filmova posljednje desetljeće je biografski pop mjuzikl Rocketman. Film prati život legendarnog glazbenika Eltona Johna kojeg je maestralno utjelovio Taron Egerton. Režirao ga je Dexter Fletcher, producent još jednog filma o glazbenoj legendi, Bohemian Rhapsody. Rocketman je film koji mogu pogledati i oni koji nisu toliko upoznati s Johnom kao umjetnikom i osobom, no prepoznatljive pjesme kroz cijeli film nemoguće je ne poznavati.

filmovi koji odlaze s netflixa

Schindler’s List

Često pri vrhu liste kada je riječ o filmovima o Drugom svjetskom ratu, Spielbergova Schindlerova lista jedan je od najpoznatijih filmova u povijesti, no mnogi ga još nisu pogledali. Remek djelo iz 1993. uskoro odlazi s Netflixa, stoga preporučujemo da ga što prije pogledate. Čak i ako već jeste, ovo je film koji se ne može gledati samo jednom. Prati istinitu priču industrijalista Oskara Schindlera koji je tijekom holokausta u okupiranoj Poljskoj od sigurne smrti spasio preko tisuću Židova tako što ih je zaposlio u svojoj tvornici. Ovaj film donio je i prvog Oscara našem Branku Lustigu, producentu filma.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori