Nakon 7 godina čekanja stigla je nova sezona serije koja razotkriva najveće skandale visokog društva
Nakon 7 godina čekanja stigla je nova sezona serije koja razotkriva najveće skandale visokog društva

Nakon 7 godina čekanja stigla je nova sezona serije koja razotkriva najveće skandale visokog društva

Zamišljena kao antologijska serija, Feud na male ekrane donosi pozadinu velikih skandala koji su potresli američko visoko društvo i industriju zabave. Prva sezona nosila je naziv Bette and Joan te je u njoj dokumentirano rivalstvo između holivudskih glumica Joan Crawford i Bette Davis.

Okupljena je zvjezdana ekipa predvođena Jessicom Lange i Susan Sarandom, koje su za tu priliku snage udružile i sa Stanleyjem Tuccijem, Catherine Zeta-Jones i Judy Davies. Serija je izvorno prikazana u ožujku 2017. godine na programu Hulu. Osim što vrvi slavnom glumačkom ekipom, poznato ime krije se i iza nje. Jedan od njezinih kreatora je i Ryan Murphy, producent koji stoji i iza hitova Glee, Nip/Tuck, Pose te American Horror Story.

Feud
Feud

Članak koji je uzburkao strasti

Ovih dana, nakon dugih sedam godina čekanja, predstavljena je druga sezona serije Feud. Njezin službeni naslov glasi Feud: Capote vs. The Swans. U njezinom središtu je pisac Truman Capote te njegov odnos s tada istaknutim damama newyorškog društva.

Točnije rečeno, pokretač radnje je Capoteov nedovršeni i postumno objavljeno roman Answered Prayers, koji je tadašnjoj američkoj javnosti predstavljen putem kratke priče u časopisu Esquire. U njemu autor donosi fikcionalizirani prikaz osoba iz visokog društva, pritom razotkrivajući njihove dobro skrivene tajne. Spomenuti tekst izazvao je veliku pažnju, no pisac je zbog istog ekskomuniciran iz spomenutog društva.

Feud
Feud

Nova zvjezdana ekipa

U popularnoj kulturi spominju se kao The Swans (Labudice) jer su doživljavane kao personifikacija spomenutih životinja. Današnjim rječnikom, radilo se o pravim trendsetericama.

Nova sezona serije Feud na male ekrane također donosi velika glumačka imena, uključujući ona Naomi Watts, Diane Lane, Demi Moore, Chloë Sevigny i Calistu Flockhart. Druga sezona sastavljena je od osam epizoda, a njezino finale očekuje nas 13. ožujka. Na tjednoj bazi seriju je moguće  pratiti na platforma Hulu i Disney+, a najavni video druge sezone čeka vas u nastavku.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori