Eric je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu
Eric je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu

Eric je trenutno najgledanija Netflixova miniserija. Pogledali smo je u jednom danu

Trenutno najgledaniji naslov na Netflixu je nova miniserija Eric. Riječ je o kriminalističkoj drami, dijelom temeljenoj na istinitom događaju. Najpoznatije ime je zasigurno Benedict Cumberbatch koji ima jednu od glavnih uloga. Čim je izašla prva najava, jedva smo čekali pogledati seriju jer je izgledala kao još jedan zanimljiv Netflixov uradak. Bingeali smo svih šest epizoda i evo što mislimo.

Eric

O čemu je riječ?

Vincent Anderson (Cumberbatch) je lutkar koji je napravio mega-popularnu dječju emisiju Good Day Sunshine. Narcisoidan je, alkoholičar, ima problema u braku i neizmjerno je kreativan. Svijet mu se sruši kada jednog dana na putu do škole, nestane njegov devetogodišnji sin Edgar (Ivan Morris Howe). Pun krivnje jer ga je on tog dana trebao ispratiti, Vincent se teško nosi s nestankom te postaje nemoguć i svadljiv. U toj tuzi, uhvati se za Edgarove crteže Erica, plavog čudovišta te opsesivno krene raditi na kreiranju lutke uvjeren da ako uspije Erica dovesti na TV, Edgar će se vratiti.

Istovremeno s Vincentom, pratimo i priču njegove supruge Cassie (Gaby Hoffman) te glavnog detektiva Michael Ledroita (McKinley Belcher III) koji još uvijek ne može pustiti slučaj nestanka jednog mladića deset mjeseci prije.

Eric

Svatko traži svoje mjesto

Osim samog slučaja, s obzirom na to da je smještena u 80-e u New Yorku, Eric zapravo donosi pregled tog vremena kroz rast kriminala, epidemiju beskućnika te AIDS i homofobiju. Sve to se povezuje uz Edgarov nestanak te popratne kriminalne radnje koje detektiv Ledroit istražuje. Eric postavlja pitanje gdje su zapravo prava čudovišta? Iako daje uvid u širu sliku društva tog vremena, serija priča priče običnih ljudi, bilo da je riječ o djetetu, gej Afroameričkom detektivu, ženi u nesretnom braku, beskućnicima u podzemlju ili ocu koji se bori s demonima. Ono što smo izvukli od Erica je da svatko traži svoje mjesto u ovom kaotičnom svijetu.

Eric

Iako je riječ o mračnoj miniseriji, Eric je lagana za bingeanje. Cumberbatch je izvrstan u svojoj ulozi oca koji pomalo gubi dodir sa stvarnošću, a odlično ga prati i Hoffman. Njihove scene bračnih svađa jedne su od najuvjerljivijih koje smo gledali, toliko da pomislite kako su stvarno u braku koji se raspada. Nismo odrasli u New Yorku 80-ih, no možemo reći kako je i njegova vibrantnost uspješno dočarana i odličan je setting za jednu ovakvu priču. Kroz šest epizoda se također vrlo skladno ubacuju razne društvene teme koje se nikada ne čine forsirane. Sve je jako autentično, od izgleda New Yorka do glume i najmanjih uloga.

Ako već niste, toplo preporučujemo da pogledate Erica tijekom jednog od ovih kišnih dana koji nas očekuju ovaj tjedan. Najavu donosimo u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori