Dune: Prophecy – otkrivamo što nas sve čeka u novoj seriji. Prvi kadrovi djeluju sjajno
Dune: Prophecy – otkrivamo što nas sve čeka u novoj seriji. Prvi kadrovi djeluju sjajno

Dune: Prophecy – otkrivamo što nas sve čeka u novoj seriji. Prvi kadrovi djeluju sjajno

U studenome nas čeka prava televizijska poslastica – na Max stiže serija Dune: Prophecy. Prethodno nazvana Dune: The Sisterhood, radnja je inspirirana romanom Sisterhood of Dune koji su napisali Kevin J Anderson i Brian Herbert, sin Franka Herberta, autora originalnog Dunea.

Ovog puta Paul Atreides nije u centru radnje. Naime, Dune: Prophecy će se fokusirati na to kako su nastale Bene Gesserit. Podsjetimo, Bene Gesserit je ekskluzivno sestrinstvo čije članice treniraju svoja tijela i umove kroz godine fizičkog i mentalnog kondicioniranja kako bi stekle nadljudske moći i sposobnosti koje se ostalim ljudima čine čarobnima.

Dune

Dune: Prophecy

Radnja serije bit će smještena 10 000 godina prije nego što se Paul Atreides pridružio Fremenima i pokrenuo uzbunu na Arrakisu te se sukobio s Harkkonenima. Pratimo dvije sestre, Valyu i Tulu Harkkonen koje su osnovale Bene Gesserit. Sestre se moraju boriti sa silama koje prijete čovječanstvu.

Bene Gesserit fascinirajući su dio Dune svemira. Zato smo uzbuđeni što ćemo dobiti cijelu seriju koja se fokusira na red snažnih žena. Što se tiče glumačke postave, sestre Harkkonen glume cijenjene glumice Emily Watson i Olivia Williams. Još se pojavljuju i Mark Strong, Camilla Beeput, Sarah Lam, Jessica Barden i mnogi drugi. Iako je bilo rečeno kako će Villeneuve režirati pilot epizodu, od toga je odustao, a umjesto njega je došao niz redatelja, od kojih je ključna Ann Foerster, poznata po režiranju Outlandera.

Dune

Serija Dune: Prophecy na male ekrane stiže u studenom, a bit će sastavljena od šest epizoda. Najavu koja nam otkriva prve kadrove ovog naslova donosimo u nastavku. PS: Raduje nas i što je u pripremi treći film pod redateljskom palicom Denisa Villeneuva, naslovljen Dune: Messiah.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori