Donosimo tri miniserije koje možete pogledati u jednom ljetnom popodnevu
Donosimo tri miniserije koje možete pogledati u jednom ljetnom popodnevu

Donosimo tri miniserije koje možete
pogledati u jednom ljetnom popodnevu

Počevši od knjiga, preko glazbe, sve do filmova i serija – tijekom leta biramo sadržaj koji će nas maksimalno opustiti. Nakon što smo izdvojili knjige za ljeto i odmor, na red stižu i miniserije. One uglavnom imaju dinamičnu radnju i epizode koje traju svega četrdesetak minuta – a to ih čini pogodnim za gledanje tijekom jednog sunčanog popodneva. S tim u vezi, formiramo žanrovski miks i preporučujemo tri miniserije koje su snimljene u posljednjih godinu dana. Odličan su način da uplovite u žanrovski raznolike i nepredvidive priče.

The Horror of Dolores Roach
The Horror of Dolores Roach

The Horror of Dolores Roach

Miniserija The Horror of Dolores Roach snimljena je 2023. godine za streaming platformu Prime Video. Iako nije prošla dovoljno zapaženo, riječ je o kvalitetnom trileru s elementima komedije i natprirodnog. Stoga, ako poželite pogledati nešto potpuno nesvakidašnje – preporučujemo ovaj naslov.

Radnja je nastala po motivima istoimene predstave. U fokusu se nalazi Dolores Roach, žena koja je provela punih šesnaest godina u zatvoru. Nakon izlaska na slobodu saznaje da je njena porodica misteriozno nestala i s dvjesto dolara u džepu otpočinje novo poglavlje. Srećom, u nevolji joj pomaže Luis. Zahvaljujući nekadašnjem prijatelju, Dolores kreće raditi kao maserka. Ubrzo se ispostavlja da je taj posao samo paravan iza kojeg stoji nešto potpuno neočekivano i uznemirujuće. Na što su sve spremni ljudi kako bi preživjeli? Odgovore daje Dolores Roach. Svaka epizoda traje između dvadeset minuta i pola sata. Glavne uloge tumače Justina Machado, Alejandro Hernandez, Kita Updike.

Swarm

Swarm

Donald Glover, nadaleko je poznat po umjetničkom imenu Childish Gambino. Pored uspješne muzičke karijere, Glover je aktivan kao glumac, scenarist i redatelj. Sukladno tome, preporučujemo njegovu miniseriju Swarm.

U središtu radnje nalazi se društveno neprilagođena djevojka Dre, opsjednuta popularnom pjevačicom Ni’ Jah. Ubrzo se gubi tanka linija između ljubavi i mržnje, a Dre sve dublje upada u predatorsko ludilo. Do čega može dovesti ekstremna opsesija – saznajte kroz seriju Swarm. Kritika i gledaoci imali su riječi hvale za scenario, glumu, muzičku podlogu i estetiku – dok je izvedba glumice Dominique Fishback nominirana za prestižnu Emmy nagradu. Osim Dominique, glavnu ulogu tumači Chloe Bailey. Serija je također kreirana za platformu Prime Video.

A Town Called Malice
A Town Called Malice

 Town Called Malice

Ako preferirate kriminalističke serije s izraženom notom crnog humora – na listu upišite naslov A Town Called Malice.

Radnja serije usmjerena je na gangstersku porodicu Lord, čiji se poslovi temelje na raznolikim malverzacijama. Prvi zaplet nastaje nakon što se sukobe s neprijateljskom kriminalističkom organizacijom. Cijela situacija izmiče kontroli kad Gene Lord i njegova zaručnica Cindy slučajno usmrte policijskog službenika. Kako bi izbjegli kaznu, njih dvoje odlaze na otok Costa Del Sol. Međutim, tamo će ih dočekati još veće nevolje. Glavne uloge tumače Jack Rowan, Tanirah Sharif i Daniel Sharman. Ova britanska miniserija izvorno je kreirana za platformu Sky Max.

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori