Jedva čekamo ovu mystery miniseriju s Cate Blanchett koju je režirao oskarovski redatelj
Jedva čekamo ovu mystery miniseriju s Cate Blanchett koju je režirao oskarovski redatelj

Jedva čekamo ovu mystery miniseriju s Cate Blanchett koju je režirao oskarovski redatelj

Na Filmskom festivalu u Veneciji, osim dugoočekivanih filmova, svoju premijeru imala je i jedna miniserija. U dva dana prikazano je svih sedam epizoda serije Disclaimer. Riječ je o novoj erotskoj triler drami cijenjenog meksičkog redatelja Alfonsa Cuaróna s Cate Blanchett u glavnoj ulozi. Premijera je dobila petominutni aplauz. Evo zašto, o čemu je riječ te kad stiže na streaming platforme.

Disclaimer

Erotska drama

Blanchett glumi Catherine Ravenscroft, uspješnu i cijenjenu televizijsku novinarku koja se bavi dokumentarnim filmovima. Njezin rad izgrađen je na otkrivanju prikrivenih afera dugo cijenjenih institucija. Kada u pošti dobije intrigantan roman koji je napisao udovac, Stephen Brigstocke (Kevin Kline), ona s užasom shvati da je glavni lik u priči za koju se nadala da je odavno zakopana u prošlosti. Priča je to koja otkriva njezinu najmračniju tajnu. Tajnu za koju je mislila da je samo njezina. Tako glasi službeni opis serije koji zvuči dovoljno intrigantno da je jedva čekamo pogledati.

Osim legendarnih Blanchett i Klinea, značajne uloge su ostvarili i Sacha Baron Cohen, Lesley Manville, Louis Patridge i Kodi Smit-McPhee.

Disclaimer
Disclaimer

Petominutna ovacija

Reakcije na seriju su neposredan petominutni aplauz i stajaće ovacije s kojima je publika pozdravila ekipu serije, a pogotovo Blanchett kojoj su skandirali i tek kad je stupila na red carpet. Kritičari su odmah Disclaimer proglasili lukavim psihološkim trilerom s raznim obratima koji su dovoljni da vas zabavi, ali nikada ne odluta od smislenosti radnje. Kada se istina napokon sazna, ona pogađa sve – i one na ekranu, i one izvan njega.

Miniserija je u produkciji Applea te će 11. studenog stići na tu streaming platformu. Najavu donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori