Backstreet Boys i NSYNC na prljavoj strani pop glazbe: Stiže nova zanimljiva Netflixova serija
Backstreet Boys i NSYNC na prljavoj strani pop glazbe: Stiže nova zanimljiva Netflixova serija

Backstreet Boys i NSYNC na prljavoj strani pop glazbe: Stiže nova zanimljiva Netflixova serija

Ako ste odrasli u ranim 2000-tima, onda ste sigurno slušali i obožavali dva boybanda koja su praktički vladala svijetom – Backstreet Boys i NSYNC. Za njihov globalni uspjeh zaslužan je jedan čovjek – Lou Pearlman. On je bio njihov menadžer, a kasnije osuđeni kriminalac koji je upravo dva najveća boybanda na svijetu prevario i pokrao. On je i predmet nove Netflixove dokumentarne serije Dirty Pop: The Boy Band Scam.

Dirty Pop

Tko je bio Lou Pearlman?

Lou Pearlman bio je menadžer i prevarant koji je stajao iza nekih od najvećih boybandova svih vremena. Osnovao je Backstreet Boyse, ali i NSYNC te boyband O-Town i mnoge druge. No, uspjeh tih glazbenika skriva prljavu stranu pop glazbe. Unatoč uspjesima spomenutih boybandova, Pearlman je danas zapravo najpoznatiji kao prevarant koji je zaslužan za jednu od najdugovječnijih Ponzijevih shema u američkoj povijesti. Pearlman je iskorištavao popularnost celebrityja kojima je bio manager kako bi privukao investitore u Ponzijevu shemu i tako im pokrao milijune.

Sve je počelo izlaziti na vidjelo kada su članovi Backstreet Boysa posumnjali u ilegalne radnje. Oni su bili prvi koji su podigli tužbu protiv Pearlmana jer je ispalo da je on od njih zarađivao kao da je šesti član boybanda, odnosno uzimao je šestinu onoga što je bend zaradio. Jedan od Backstreet Boysa, Brian Littrell unajmio je odvjetnika jer mu je bilo čudno da su članovi za sav svoj rad dobili samo 300 tisuća dolara, dok je Pearlman i njegova firma dobila milijune. Njega su pratili i članovi NSYNC-a te čak i tada 14-godišnji Aaron Carter. Svi su ga krenuli tužiti i optuživati za krađu.

Dirty Pop

Istražitelji su 2006. godine otkrili njegovu Ponzijevu shemu. Pearlman je koristio krivotvorene dokumente pravih kompanija kako bi zadobio povjerenje investitora u svoj program, a koristio se i lažnim financijskim izvještajima koje je zaradila fiktivna računovodstvena tvrtka Cohen and Siegel kako bi si osigurao bankovne zajmove. Pearlman je naposljetku od investitora ukrao milijardu dolara. Osuđen je na 25 godina zatvora, a 2016. preminuo je u zatvoru od srčanog udara.

Netflix dokumentarac

Dirty Pop pratit će njegov uspon i pad te će sadržavati nikad viđene arhivne snimke i jedinstven pristup koji naglašava skoro epski uspon glazbenika povezanih s Pearlmanom od početka do svjetskih zvijezda. Dokumentarna serija otkrit će Pearlmanovu mrežu laži, otkrivajući surovu stvarnost slave, moći, izrabljivanja i pohlepe. Iako je predmet serije Pearlman, fokus će biti upravo na iskustvima onih koje je prevario. Serija stiže 24. srpnja, a najavu donosimo u nastavku.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori