Desperate Lies brazilska je serija stvorena za ljubitelje telenovela. Gledamo ju na Netflixu
Desperate Lies brazilska je serija stvorena za ljubitelje telenovela. Gledamo ju na Netflixu

Desperate Lies brazilska je serija stvorena za ljubitelje telenovela. Gledamo ju na Netflixu

Posljednjih tjedana, među najgledanijim naslovima na Netflixu u našoj zemlji našla se i brazilska serija Desperate Lies (Pedaço de Mim). Riječ je o drami koja se dijelom temelji na istinitom događaju iz 2016. godine, dok su popratni zapleti pridodati radi dramske efikasnosti

Odgledali smo svih sedamnaest epizoda, u nastavku donosimo naše dojmove.

Desperate Lies

Očajničke laži

Serija Desperate Lies obrađuje medicinski fenomen koji je poznat kao superfekundacija. U tom slučaju dolazi do oplodnje dvije jajne stanice, ili više njih, u odvojenim seksualnim odnosima. Tako, glavna junakinja, Liana, dobiva pozitivne vesti o trudnoći. Ubrzo se ispostavlja da čeka blizance.

Međutim, problem leži u tome što oni imaju potpuno različit DNK – što znači da potiču od različitih očeva. Uslijedit će brojne komplikacije, a prava istina donosi razorne posljedice.

Epizode su dinamične i donose brojne preokrete. Glumačku postavu predvodi Juliana Paes – koja je nadaleko poznata po ulozi u kultnoj seriji El Clon. Ako tražite naslov kojim biste skratili duge ljetne dane, preporučujemo Desperate Lies.

Ako ste već odgledali svih sedamnaest epizoda, u nastavku donosimo dvije slične latinoameričke telenovele koje su dostupne na Netflixu.

Desperate Lies
Desperate Lies

Pacto de silencio

Radnja se odvija u dvije vremenske linije i prati život popularne meksičke influencerice Brende Rey. Iako se, površinski gledano, čini da je svakodnevica ove djevojke ispunjena slavom i bogatstvom, scene iz prošlosti otkrivaju drugu stranu priče. Naime, ispostavlja se da je Brenda bila napuštena kao beba – dok je do sadašnjeg trenutka ostala bez saznanja o porijeklu biološke majke.

Uspjeh i utjecaj na društvenim mrežama omogućili su joj da prikupi određene informacije koje je odvode do nekadašnje upravnice internata Ramone Castro. Ona Brendi djelomično otkriva tajnu i nakon toga umire pod nerazjašnjenim okolnostima. Tako se susreću duhovi prošlosti i ostaje samo pitanje trenutka kada će na površinu isplivati potisnute mračne tajne.

Seriju je režirao tvorac kultne La Reine Del Sur, a glavne uloge tumače Camila Valero, Adriana Louvier, Marimar Vega i Litzy, meksička pjevačica i glumica, koju je svojevremeno proslavila uloga Daniele u istoimenoj sapunici.

Pacto de Silencio

The Marked Heart

Ako ste ljubitelji serija koje imaju neobičnu premisu, preporučujemo kolumbijsku telenovelu The Marked Heart (Pálpito). Ova drama s elementima trilera okupila je latinoameričke zvijezde – Michela Browna (kojeg dobro pamtimo iz serije Osveta ljubavi) i Anu Lucíu Domínguez. Dvije potpuno različite obitelji spaja inscenirana automobilska nesreća. Ispostavlja se da je tom prilikom oteta Valeria, a da je njeno srce presađeno drugoj ženi.

Takav slijed događaja navodi Simona da se osveti krijumčarima organa koji su usmrtili njegovu suprugu. Kako bi u potpunosti ostvario svoj plan, glavni junak dolazi na ideju da upozna ženu koja je primila Valerijino srce. Serija ima dvije dinamične sezone.

The Marked Heart

Sadržaj preuzet sa Journal.rs.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori