Novi Deadpool već se uvrstio među najbolje filmove svih vremena prema IMDb. Je li stvarno tako dobar?
Novi Deadpool već se uvrstio među najbolje filmove svih vremena prema IMDb. Je li stvarno tako dobar?

Novi Deadpool već se uvrstio među najbolje filmove svih vremena prema IMDb. Je li stvarno tako dobar?

Ovaj tekst ne sadrži spojlere.

Točnije, sadrži jedan spojler. A to je onaj da se Deadpool u novom filmskom nastavku proziva Marvelovim Mesijom. Pokazalo se kako to doista jest.

Posljednjih mjeseci među ljubiteljima sedme umjetnosti, ako i poznavaocima iste, vodile su se rasprave o tome jesmo li se umorili od filmova o superherojima. Je li nam dosadio Marvel?, pitanje je to koje se nametalo nakon što su se redali naslovi koji su doživljavali potop na kino blagajnama. Dugonajavljivani Deadpool 3 (odnosno Deadpool & Wolverine) prešutno je doživljavan kao jedina slamka spasa. Ili će postati apsolutni hit ili će biti zadnji čavao u lijesu…

U svom drugom nastavku, Deadpool nije uspio dostići slavu originala. Sukladno tome, kao i cjelokupnoj situacija vezanoj uz ovaj filmski žanr, mnogi su strahovali kako će uslijediti novo razočaranje.

No, odgovor već znate – Deadpool je barem privremeno spasio stvar. Uz Wolverineovu pomoć, naravno.

Deadpool & Wolverine
novi Barbenheimer

Film koji obara rekorde

Film Deadpool & Wolverine trenutno hara svjetskim box officeom. Postao je prva filmska franšiza u povijesti koja je ostvarila više od 30 milijardi dolara na globalnim blagajnama. A može se pohvaliti i kako je već na dan premijere ostvario rekordan uspjeh u Sjevernoj Americi. Tada je ostvarena zarada od 96 milijuna dolara – najveća ikada za izdanje s ocjenom R (restricted). Također, time je postao šesti najveći film svih vremena.

Osim sjajnim odazivom, publika ga je nagradila i sjajnim recenzijama. Tako se na stranici IMDb uvrstio među 200 najboljih filmova svih vremena (trenutno je na 178. mjestu) s visokom ocjenom 8,2. Nadalje, na popularnoj stranici za ocjenjivanje filmskog sadržaja Rotten Tomatoes drži visokih 97% pozitivnih ocjena ostavljenih od strane publike. Kritika je ipak pronašla i pokoju kritiku, no film je postigao ono što mu je bila namjena.

Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine

Favorit publike – s razlogom

Deadpool i Wolverine dva su junaka koja sama po sebi imaju određenu fan bazu koja je pohrlila u kino. Također, valja spomenuti i kako je najavna kampanja u reklamnom smislu sjajno odrađena. Ryan Reynolds i Hugh Jackman stari su asevi ovog zanata kad su ove uloge u pitanju – nema se tu što dodati, ni oduzeti. Uspjehu ovoga nastavka Deadpoola zasigurno pridonosi što su gledatelji dobili ono po što su došli – zabavu.

Sposobnost šale na vlastiti račun, crni humor te niz referenci iz popularne kulture, kao i one vezane uz privatne živote glumaca, tome uvelike doprinose. Film Deadpool i Wolverine uspješna je komedija. A ići ćemo toliko daleko i reći da je to možda i najuspješnija romantična komedija godine. Ovaj dio odnosi se na ljubavnu priču Wadea Wilsona i Vanesse.

Okej, možda ovaj tekst ipak završavamo s dva spojlera

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori