Robbie Williams dobiva svoj biopic i glumi ga… majmun?
Robbie Williams dobiva svoj biopic i glumi ga… majmun?

Robbie Williams dobiva svoj biopic i
glumi ga… majmun?

Da, svi su zbunjeni. Jučer je izašla najava za biografski film naziva Better Man o poznatom britanskom glazbeniku Robbieju Williamsu. U njemu ga glumi ni manje ni više nego majmun. Napravljen je s pomoću CGI tehnologije kojem je glas posudio Williams, stoga možemo reći kako pjevač zapravo glumi samog sebe.

Better Man

Priča o zločestom dečku Britpopa

Robbie Williams jedna je od najvećih britanskih zvijezda 90-ih. Na scenu je stupio kao član boybanda Take That, no puno više je prepoznatljiviji po solo karijeri. Film Better Man prati priču tog ‘zločestog dečka Britpopa’ kako su mu često tepali i njegove velike snove o zvjezdanom statusu. Sve već znate, Robbie je stekao više slave nego što je ikada sanjao, a u filmu se ne boji od ogoljenja duše. Narcisoidan, nesiguran, ranjiv, iskren… sve je to Robbie u filmu, odnosno majmun Robbie.

Ne znamo tko je došao na ideju napraviti biografski film o glazbeniku, a da ga glumi kompjutorski generirani majmun, no bar se o filmu priča. Iz prve najave je očito da film ne pokušava biti pretežito ozbiljan, odnosno, sasvim je lud. I je li izbor da majmunu glas posudi sam Robbie zapravo genijalan ili katastrofalan. Lako je zbog nevjerojatne premise zaključiti da će film biti treš, no mišljenje vam se možda promijeni kada vidite tko stoji iza kamere.

Better Man

Redatelj jednog od najuspješnijih mjuzikla

Scenarij i režiju potpisuje Michael Gracey, redatelj iza jednog od najuspješnijih i najboljih mjuzikla ovog stoljeća – The Greatest Showman. To znači da pjesama i koreografije neće faliti, a također ćemo vidjeti majmuna Robbieja kako blajha kosu, partija s Oasis, konzumira kokain i heroin te kako je upoznao Nicole Appleton iz grupe Girls Aloud s kojom je imao medijski eksponiranu romansu. Film je premijeru imao na Telluride Film Festivalu, a u kina bi trebao stići krajem ove godine. Nedvojbeno je da je riječ o totalno drugačijem biopicu nego na kakve smo navikli, a upravo to ovom filmu može biti najveća prednost. Vjerojatno nikada nećemo shvatiti zašto ga baš glumi majmun, no ako je jedno sigurno – ovo ćemo sigurno pogledati.

Robbieja Williamsa kao majmuna pogledajte u nastavku.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori