Ispratite Ljetne noći Teatra EXIT uz predstavu BAKICE. Evo što vas čeka
Ispratite Ljetne noći Teatra EXIT uz predstavu BAKICE. Evo što vas čeka

Ispratite Ljetne noći Teatra EXIT uz
predstavu BAKICE. Evo što vas čeka

U subotu 14.9. završavaju 15. Ljetne noći Teatra EXIT, a ispratit će ih, osim predstave Važnije polovice u Studiju EXIT, i gostujuća, hvaljena i društveno angažirana predstava BAKICE koja se održava u Teatru EXIT u 20h.

Koproducenti predstave su Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator, a sama predstava nastala je na temelju etnografskog istraživanja i terenskog rada, odnosno prema svjedočanstvima siromašnih starijih žena koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce.

15. Ljetne noći Teatra EXIT

Tko su BAKICE?

Naime, autorice ove dokumentarne predstave Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol, Vanda Velagić i Tjaša Črnigoj (ujedno redateljica i dramaturginja) povezale su se sa ženama na temelju čijih priča su u procesu skupno osmišljenog kazališta napravile predstavu u kojoj se te priče povezuju s pričama njihovih vlastitih baka i drugih žena koje poznaju.

U gradu su svugdje oko nas, ali tko su one? Koje su njihove životne priče? Što im je bitno u životu, što im daje snagu? I kako doprinose društvu, iako društvo to možda ne vidi, ne broji i ne priznaje? Pozicija žene istražuje se kroz prizmu društvenih vrijednosti kao što su socijalna sigurnost, (ne)ravnopravnost, socijalna uključenost te dostojanstven život.

15. Ljetne noći Teatra EXIT

Gdje nabaviti ulaznice?

U vrijeme kada je postalo “normalno” prolaziti pored ljudi koji kopaju po kontejnerima, predstava postavlja pitanja o tome gdje smo i kamo idemo, kao pojedinci i kao društvo.

Ovo je priča o radu, dostojanstvu, mladosti i starosti, preživljavanju i životu žena starijih od 65 godina, i o svima nama.

Ulaznice su dostupne online i na blagajni Teatra EXIT 12.9., 13.9. i 14.9. od 19 do 20h.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori