Poštedite nas ovako loših filmova: J. Lo i Netflix ponovno nisu dobitna kombinacija
Poštedite nas ovako loših filmova: J. Lo i Netflix ponovno nisu dobitna kombinacija

Poštedite nas ovako loših filmova: J. Lo i Netflix ponovno nisu dobitna kombinacija

Ni sjajna glumačka ekipa nije uspjela spasiti ovaj film. Čak i ako izuzmemo naslovnu glumicu, Simu Liu, Sterling K. Brown i Mark Strong u istaknutim ulogama nisu nužno sugerirali kako nas čeka još jedan u nizu Netflixovih neuspješnih filmskih projekata. Ove konstatacije vezuju se uz SF akcijsku dramu Atlas, u kojoj je glavna uloga povjerena Jennifer Lopez. U ovom naslovu svijet je, doslovno i preneseno, u njezinim rukama.

Premda brojke gledanosti sugeriraju kako je riječ o uspješnom naslovu, barem kada je riječ o privlačenju gledatelja pred male ekrane, recenzije sugeriraju i kako je riječ o – lošem naslovu. Kritičari su za njega teško pronalazili pohvalne riječi, a o tome svjedoči i tek 17 posto pozitivnih recenzija na stranici Rotten Tomatoes, namijenjenoj recenziranju filmskog i televizijskog sadržaja.

Atlas
Jennifer Lopez

Što je pošlo po krivu?

Pa za početak mnogi se slažu kako je J. Lo ovaj film odabrala isključivo kako bi mogla reći da je ostvarila novu glavnu ulogu jer scenarij istog vrvi klišejima. Ne čudi što mnogi vjeruju kako isti prije snimanja nije ni pročitala. Postoje i loši filmovi koji su toliko loši da su zapravo dobri. Ovo nije jedan takav, ovaj je jednostavno samo loš.

Sasvim je jasno kako priča o borbi dobra i zla, čovjeka i tehnologije nije inovativna sama po sebi. Ali finese poput sjajnih specijalnih efekata, dojmljive scenografije, uhu ugodne glazbene pozadine te na kraju (ili početku) uspješno izvedenih dijaloga s duhovitim referencama čine razliku. Film je to kreiran za vikend zabavu, ali vjerujemo kako možete pronaći znatno bolje naslove – neki od prijedloga nalaze se na linku.

No, nije to jedina suradnja Netflixa i poznate pjevačice/glumice – prisjetimo se samo filma The Mother (ili nemojmo!)

Atlas
Atlas

Poštedite nas loših filmova

Nažalost, Atlas je samo jedan u nizu loših filmova koji su na Netflix stigli posljednjih mjeseci. Unfrosted, Players, Mother of the Bride, Atlas… nastavite niz. Naravno, ne očekujemo da će svaki biti materijal za Oscara, ali barem očekujemo da ne vrijeđaju gledateljevu inteligenciju. Srećom, Netflix skriva i prave male filmske bisere, a sjajno je vrijeme da ih se prisjetimo – čekaju vas na linku.

Za kraj, kratak povratak glavnom fokusu ovog članka. Ima li nešto dobro u filmu Atlas? Tko želi, zasigurno će pronaći pojedine pozitivne stavke, a među njima će zasigurno prednjačiti aktualnost teme (odnos prema umjetnoj inteligenciji) te solidni vizualni efekti. U iste se možete uvjeriti i u najavnom videu koji donosimo u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori