Već deset dana ovo je najgledaniji naslov na Netflixu. Sasvim je jasno i zašto
Već deset dana ovo je najgledaniji naslov na Netflixu. Sasvim je jasno i zašto

Već deset dana ovo je najgledaniji naslov na
Netflixu. Sasvim je jasno i zašto

Od kada je prvog dana kolovoza pristigao na Netflix, ovaj naslov ne silazi s popisa najgledanijih. Riječ je o seriji A Good Girl’s Guide to Murder – naslovu koji uspješno spaja tri segmenta – mystery, kriminalističku i teen seriju. Uspjehu serije zasigurno pridonosi i sjajno odabran trenutak njezinog objavljivanja – stigla je baš u trenu kada su gledatelji poželjeli pogledati neki laki naslov koji će im omogućiti da puste mozak na pašu.

Ništa zapanjujuće, ali svakako zabavno – sažet je opis serije koji istovremeno pogađa bit. Više o njoj doznajte u nastavku.

A Good Girl's Guide to Murder
A Good Girl's Guide to Murder

O čemu je riječ?

Britanska kriminalistička serija A Good Girl’s Guide to Murder na popularni streaming servis stigla je nakon premijere na BBC-ju. Detalj radnje su sljedeći.

Pet godina prošlo je od zločina koji je potresao gradić Fairview. Popularna maturantica Andie Bell brutalno je ubijena, a počinitelj je njezin dečko Sal Singh, koji je nakon toga počinio samoubojstvo. Prethodno je ostavio poruku priznajući zločin i slučaj je zatvoren. Svi u gradu vjeruju u njegovu krivicu. Svi osim srednjoškolke Pip Fitz-Amobi, naše protagonistice. Ona i nije toliko sigurna da je Sal ubio Andie, a za školski projekt odluči pokrenuti vlastitu istragu.

Naslovna uloga povjerena je Emmi Myers koju smo upoznali u još jednoj Netflixovoj uspješnici – seriji Wednesday.

A Good Girl's Guide to Murder
A Good Girl's Guide to Murder

Bestselling knjiga

Serija ima šest epizoda i temeljena je na istoimenoj bestselling knjizi autorice Holly Jackson. Riječ je o prvom dijelu njezine trilogije koja još uključuje knjige Good Girl, Bad Blood te As Good As Dead. Jackson je napisala i novelu koja je prequel prve knjige, Pip, Kill, Joy. A Good Girl’s Guide to Murder knjiga je dostupna i u našim knjižarama, stoga prije izlaska serije možete i pročitati krimić. Knjiga u prijevodu na hrvatski nosi naslov Savršeno ubojstvo: Dnevnik dobre cure, a pronaći je možete ovdje.

Prvijenac Holly Jackson postojano od objavljivanja ne silazi s top liste najprodavanijih knjiga New York Timesa, a njegovo spominjanje u seriji Heartstopper lansiralo ga je u vrh najpopularnijih knjiga za mlade.

Štivo, kao i serija, donosi dašak humora, ali i neobične i napete zaplete – sjajan odgovor za ove ljetne dane.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori