Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Pogledajte prve kadrove biografskog filma o slavnom glazbeniku
Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Pogledajte prve kadrove biografskog filma o slavnom glazbeniku

Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Pogledajte prve kadrove biografskog filma o slavnom glazbeniku

Like a complete unknown, like a rolling stone, stih je pjesme Like A Rolling Stone glazbenika Boba Dylana koji je preuzet za naslov novog biografskog filma posvećenog jednom od najvećih umjetnika 20. stoljeća. Točnije, njegov naslov glasi A Complete Unknown, no informacije oko njega više nisu potpuna nepoznanica. Svjetlo dana ugledao je službeni trailer koji nam daje naslutiti kako se Timothée Chalamet snašao u ulozi legendarnog pjevača i skladatelja.

A Complete Unknown
A complete unknown

Što nam otkriva film?

Radnja filma čiju je redateljsku palicu preuzeo James Mangold temeljena je na knjizi Dylan Goes Electric! američkog povjesničara glazbe Elijaha Walda. U njoj Dylana zatičemo na samim početcima karijere te ga pratimo sve do sudbonosnog trenutka kada je, na opće iznenađenje kolega i publike, odlučio koristiti električnu gitaru. Ova odluka danas je u povijesti glazbe poznata i kao Dylanova električna kontroverza. Na simboličnoj razini, naslov filma je posuđen upravo iz pjesme za koju se smatra da je započela ovu električnu revoluciju.

Bob Dylan je aktivno sudjelovao u kreiranju filma te je dao svoje komentare na scenarij, a prema informacijama američkih medija, održao je i niz sastanaka s redateljem. Glazbeni biografski filmovi za Mangolda nisu nepoznanica jer stoji i iza uspješnice Walk the Line, koja je tamatizirala odnos June i Johna Casha.

A complete unknown

Kada film dolazi u kina?

Uz Chalameta, istaknute uloge pripale su i Monici Barbaro, Edwardu Nortonu i Boydu Holbrooku, koji su dobili priliku odigrati slavne glazbenike. Redom to su – Joan Baez, Pete Seeger i Johnny Cash. Istaknuta uloga pripala je i glumici Elle Fanning koja je odigrala Dylanovu nekadašnju djevojku Sylvie Russo.

Očekuje se kako će film A Complete Unknown u domaća kina stići u prosincu, a njegov najavni video donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori