Cillian Murphy vraća se ulozi u hororu koji ga je proslavio. Evo što sve znamo o 28 Years Later
Cillian Murphy vraća se ulozi u hororu koji ga je proslavio. Evo što sve znamo o 28 Years Later

Cillian Murphy vraća se ulozi u hororu koji ga je proslavio. Evo što sve znamo o 28 Years Later

Kada je slavni redatelj Danny Boyle početkom stoljeća objavio znanstveno-fantastični horor 28 Days Later, film je postao nenadani hit. Uživa status kultnog horora. Proslavio je i jednog od najboljih glumaca današnjice – Cilliana Murphyja, koji je u njemu imao glavnu ulogu. Već neko vrijeme znamo kako će nam doći i nastavak filma, naslovljen 28 Years Later. Sada znamo kako će se Murphy i vratiti svojoj ulozi!

28 Years Later

Što očekivati?

Dok je radnja samog filma još uvijek nepoznata, nekolicina A list glumaca je potvrđena, što nas čini još više uzbuđenima. Glumačku postavu će činiti novi James Bond, Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O’Connell te naravno Cillian Murphy. Film će u kina stići sljedeće godine, očekuje se 20. lipnja 2025., a uključenost Murphyja u novi nastavak, povećalo je interes mnogih fanova. Danny Boyle također se vraća svojoj redateljskoj ulozi.

Predsjednik Sony Motion Pictures Groupa koji distribuira film, Tom Rothman otkrio je kako će se Cillianov lik Jim u nastavku vratiti na iznenađujuć način te na način na koji raste. Pretpostavlja se kako će 28 Years Later imati savršenu ravnotežu između poštivanja originalnog filma i stvaranja vlastitog identiteta. Naravno, Murphyjeva uloga sigurno neće biti jedna od glavnih kakva je bila u originalnom filmu, no film ne bi bio isti bez njega. 28 Years Later će se fokusirati na stvaranje novog i vlastitog svijeta što izgleda kao savršen pristup stvaranju jednog sequela. Naime, 28 Days Later izašao je prije više od 20 godina, stoga će nastavak imati neku sasvim drugačiju publiku, no i onu koja je originalni film gledala u kinima.

Ako se previše fokusira na prošlost, onda riskira da odvuče novu publiku, no bitno je i održavati sličnost s originalnim filmom. Ipak je riječ o hororu koji je revolucionizirao prikaz opustošenog postapokaliptičnog svijeta i zombija. Film je također prošao test vremena te se smatra bezvremenskim zombie trilerom. Jedva čekamo da dođe, a do tad vas podsjećamo na prvi dio:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori