Journal Man: Romantična večera za dvoje

Journal Man: Romantična večera za dvoje

Kuhanje romantične večere za dvoje zvuči kao večer iz snova: boca vina, mali poljupci preko zdjele ukusne tjestenine, slatki desert koji pretvara večer u ljubavnu bajku.

No, ponekad baš i nije jednostavno pripremiti savršenu večeru i pretvoriti prostor u ljubavnu idilu.

Što i kako pripremiti kako biste ostavili najbolji dojam kod vaše drage te se zajedno lijepo proveli tijekom večeri, pitanje je koje se nameće pri samoj ideji o organiziranju upravo ovakve subotnje večeri. No, vodeći se pravilom “više je manje” uz mali znak pažnje i jednostavnu večeru uz čašu dobroh vina, možete postići i više nego odličan dojam, a svoju odabranicu iznova zaljubiti u sebe.

U nastavku pročitajte više o receptima za ukusna i jednostavna jela koja savršeno pristaju romantičnoj večeri.

Piletina s pršutom za dvoje

Naravno, ovaj obrok može biti ono što volimo zvati “projekt kuhanje”. Potrebno je više truda i vremena od polugotovitih obroka koje samo ubacite u pećnicu, no nije pretjerano kompliciran poduhvat. Ukoliko vas se vaša draga pridruži u pripremanju ove delicije, večer se može pretvoriti u savršenstvo, red duhovitosti, zajedničkog sjeckanja sastojaka, uživanje u hrani i nježnostima. Može li bolje? Zato zavirite u recept koji slijedi i za svega nekoliko minuta, možete početi s pripremama. Ukoliko vam se prvi recept učini manje atraktivnim, niže donosimo još dvije alternative.

Sastojci:

  • pileća prsa
  • 4 fileta pršuta
  • 1 tikvica
  • 1 stabljika celera,
  • 2 luka
  • mrkva
  • 120 ml bijelog vina
  • češnjak
  • 1 vezica peršina
  • 1 žlica sjeckanog ružmarina,
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema:

Filete pilećih prsa očistite, a tikvicu, celer, mrkvu i luk izrežite po dužini na štapiće, a češnjak na listiće. Potom posolite filete, pržite ih u tavi na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja. Nakon dvije, tri minute filete okrenite i pržite još dvije minute. Pržene filete izvadite iz tave i pospite ih s malo ružmarina, a u tavu, na masnoću od prženja, dodajte povrće, promiješajte i pržite ga na laganoj vatri. Za to vrijeme pileće filete zamotajte u kriške pršuta. Prženo povrće začinite mljevenom crvenom paprikom i solju, dodajte sjeckani peršun i listiće češnjaka, te promiješajte.
Preko povrća složite pileće filete omotane pršutom, dodajte bijelo vino, poklopite i sve zajedno pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Veggie nachos

Sastojci: 

  • 250-300g  kukuruznog tortilla chipsa
  • 200-250g sira po izboru
  • 150g kukuruza iz konzerve
  • 150g kuhanog graška
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 15 cherry rajčica
  • chili
  • sol
  • papar
  • maslac

Na malo maslaca pržite luk pa kada se karamelizira, dodajte kukuruz i grašak. Začinitie s manjom količinom soli, papra i chilija pa pirjati na jačoj vatri nekoliko minuta. Smjesu uklonite s vatre ii u nju umiješajte cherry rajčice koje ste prethodno isjeckali.

Potom obložite protvan papirom za pečenje i po njemu rasporedite čips koji premažite s pola mješavine od povrća te dodajte naribani sir. Svaki premazani chips pokrijte s chipsom bez smjese i zapecite na temperaturi oko 200 celzijevih stupnjeva 10 minuta. Uz ove nachose poslužite i omiljene umake.

Tjestenina s dimljenim lososom

  • 20 dag dimljenog lososa
  • 1 vezica peršina
  • 4 čena češnjaka
  • 1/2 l vrhnja za kuhanje
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1 vrećica parmezana
  • 1/2 kg tjestenine
  • papar
  • sol

Na vrućem ulju pirjajte peršin i češnjak. Dodajte dimljeni losos isjeckan na kockice i pirjajtena laganoj vatri 4 minute. Potom dodajte vrhnje i kuhajte 10 minuta. Kad je gotovo, dodajte parmezan, soli i papar po ukusu. na kraju umak izmiješajte s tjesteninom i poslužite uz poljubac.

Kako bi romantična večera bila baš onakva kakvu priželjkujete, ne zaboravite buket najdražeg cvijeća vaše odabranice, svijeće i laganu glazbu za potpun doživljaj romantike.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori