Između mesa i ribe uvijek biram ribu! Pogotovo ako sam u prilici jesti je svježu. Prijateljica mi je proslijedila svježe kozice, eto prilike za eksperimentiranje. Zapravo, salata je vrlo jednostavna, tajna je u začinu. 🙂
Kada vam ponestane ideja što napraviti s kozicama ili kako napraviti malo zanimljiviju salatu, inspirirajte se ovim receptom.
Sastojci za 2 porcije (porciju korigirajte po želji):
100 g svježih kozica
2 veće rajčice
50 g cherry rajčica
2 žlice skute (veličina kugle za sladoled)
2 žlice maslinovog ulja (+1 žlica za grill tavu)
2 žličice aceta od šumskog voća
Prstohvat vanilije u prahu
Listići svježeg bosiljka
Sol
Krupni papar
Priprema:
Narežite veće rajčice na kolutove, cherry rajčice prepolovite. U aceto balsamico umiješajte vaniliju u prahu. Grill tavu premažite 1 žlicom maslinovog ulja. Grilajte kozice 3-4 minute, lagano ih okrećite i pazite da ih ne prepečete. Na dva tanjura ravnomjerno posložite kolutove rajčica i polovice cherry rajčica. Dodajte skutu i kozice. Posolite i popaprite. Prelijte maslinovim uljem i acetom. Ukrasite listićima bosiljka.
Uživajte! 🙂