Opet je vrijeme za jednu slasticu. Nedavno sam na Instagramu objavila kako Nijemci zaista imaju jako malo voća koje im uspijeva u ovim klimatskim uvjetima, ali zato jabuke cvjetaju – i eto inspiracije! Treba nam nešto slatko s jabukama…
Već sam se do sada jako puno puta uvjerila kako je bezglutenske slastice jako teško peći stoga ako imate provjereni recept za biskvit, ne tražite dalje! Kokosovo brašno odlično upija tekućinu, ali isto zna biti vrlo zeznuto. Zbog svega navedenog, kada koristim kokosovo brašno, gotovo uvijek biskvit radim po ovom receptu. Do sada je svaki put bilo uspješno.
Na slikama ćete primiijetiti da sam jabuke sitno nasjeckala, ali puno je bolje da ih naribate. Iako su muffini zamišljeni kao slastica odlično će poslužiti i kao slatki doručak jer su bogati proteinima iz jaja, a jabuke jačaju imunitet, štite nas od prehlada, pune su vitamina i minerala te su odličan regulator tjelesne težine!
Za 12 muffina potrebno je:
60 g kokosovog brašna
4 jaja (sobne temperature)
2 žlice meda
1/2 žličice praška za pecivo
70 g rastopljenog kokosovog ulja
2 žlice jogurta
1/2 žličice bourbon vanilije
Prstohvat himalajske soli
2 manje naribane jabuke
1/2 cijeđenog limuna
1 žličica cejlonskog cimeta
Kokosove mrvice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite i naribajte, prelijte limunovim sokom, dodajte cimet i dobro sve promiješajte. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jaja, med, ulje, jogurt i vaniliju. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ručno umiješajte jabuke. Ravnomjerno raspodijelite smjesu u kalup za muffine te ih pecite 20 minuta. Pospite kokosovim mrvicama i poslužite!
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! ?