Mislim da sam otkrila svoj novi čokoladni užitak.
Jedan brzinski čokoladni doručak.
Slobodno može poslužiti i kao desert, ali važno je da koristite kvalitetne sastojke da se ne bi naš zdraviji doručak pretvorio u predoziranje šećerom!
Granolu možete napraviti i dan ranije, možete i povećati količinu da je imate za nekoliko dana, a možete se poslužiti i receptom od prije – Granola za velike i male.
Okus je zaista trostruko čokoladan, sve nijanse čokolade osjetite u ustima. Nikako nemojte izostaviti avokado iz recepta. Dat će svemu predivnu pudingastu strukturu. Moram li naglasiti da će djeca ovo obožavati?
Sastojci (za dvije porcije):
Granola:
30 g zobene kaše
20 g nasjeckanih orašida (orasi, bademi, brazilski oraščić itd.)
1 žlica javorovog sirupa
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica PlanetBIO sirovog kakaa
Prstohvat soli
U tavi pomiješajte javorov sirup, kokosovo ulje i kakao. Kada se sve dobro otopi dodajte ostale sastojke. Granolu pecite dok se ne upije sva tekućina, do 5 minuta. Ostavite je da se ohladi. Za to vrijeme napravite smoothie.
Smoothie:
2 banane (najbolje prethodno zamrznute)
1/2 avokada (drugu polovicu možete zamrznuti)
1 žlica PlanetBIO sirovog kakaa
1 žlica orašastog maslaca (maslac od badema, lješnjaka itd.)
200 ml biljnog mlijeka
1 žličica meda (po potrebi)
Sve sastojke smiksajte u blenderu. Probajte i po potrebi zasladite s jednom žličicom meda.
Ukrašavanje:
6 kockica kvalitene tamne ili sirove čokolade.
Slaganje:
Podijelite smoothie u dvije zdjelice. Ravnomjerno podijelite granolu. Naribajte u svaku zdjelicu po 1 kockicu čokolade, s ostalim kockicama ih ukrasite kao na slici.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?