Ananas je najdraže voće moga muža i idealno je za ljeto što je bilo dovoljno za ideju o sirovoj torti, pogotovo jednoj koja ima okus po poznatom koktelu. Najbolja stvar kod sirovih torti je da nema znojenja u kuhinji, brzo su gotove, a sve što vam treba su kvalitetne namirnice i dobar blender. Rano je jutro, trenutno sam u Crnoj Gori i ekipa me čeka da krenemo u razgledavanje, skraćujem uvod i krećem odmah na kolač!
P.S. Mužu se svidjela, a to je uvijek dobar pokazatelj da je recept spreman za objavu. 😉
Podloga:
120 g oraha (ili badema)
200 g datulja (omekšanih u vodi)
Krema:
200 g ananasa
280 g indijskog oraščića
1/2 cijeđenog limuna
1-2 žlice meda
Prstohvat vanilije u prahu
100 g kokosovog ulja
4-6 žlica vode
Priprema:
Orahe i datulje miksajte u blenderu dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Po potrebi dodajte 3-4 žlice otopljenog kokosovog ulja. Dobivenu smjesu utisnite u kalup te stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
Indijski oraščić potopite 2-3 sata u vodi ili ga možete na laganoj vatri prokuhati dok ne nabubri. Ananas je najbolje da koristite svježi. Sve sastojke za kremu miksajte u blenderu dok smjesa ne postane tekuća. Zatim je izlijte u kalup te držite tortu u hladnjaku najmanje 5h, najbolje preko noći.
Po želji, prije posluživanja, ukrasite svježe narezanim ananasom i kokosovim mrvicama.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.