Recepata za cheesecake nikada dovoljno, a ako ovih blagdana želite isprobati nešto doista posebno i u duhu sezone, donosim vam recept za božićni plazma cheesecake u kojem prigodni sezonski začini i dodaci igraju glavnu riječ!
Sastojci za podlogu:
- 250 g Plazme Mljevene
- 120 g maslaca
- 1 žličica začina za medenjake
Sastojci za kremu:
- 750 g sira mascarponea
- 300 g neslanog sirnog namaza
- 100 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 2 žličice arome vanilije
- ½ žličice mljevenog đumbira
- 1 žličica cimeta
- Sastojci za ukrašavanje:
- karamelizirani lješnjaci i bademi ili Plazma Mljevena
- puslice
- korica naranče
- pahuljice od ticino mase
Podloga:
Kalup promjera 24 m obložiti masnim papirom. Kekse pomiješati s rastopljenim maslacem, dodati začin i utisnuti u kalup. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema:
Svi sastojci za kremu trebaju biti sobne temperature. Sir, namaz i šećer mutiti mikserom, dodati jedno po jedno jaje. Na kraju umiješati aromu vanilije i začine.
U kalup uliti kremu. Kalup položiti u okruglu posudu, te u još jednu posudu u koju ulijemo vrelu vodu (oko 3 cm visine) Sve zajedno položiti u donji dio zagrijane pećnice. Tortu peći oko 60 minuta na 160 ˚C. Isključiti pećnicu, malo otvoriti vrata pećnice i tortu lagano hladiti oko 2 sata.
Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi te je držati u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.
Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Mirjana Šmit