Juha koja se ne kuha

Juha koja se ne kuha

Kako je ljeto sve bliže, juhe sve manje jedemo i kuhamo. Postane nam prevruće. Donosimo recept kako biste i ljeti uvrstili juhe u svoju prehranu i odličnu ideju kako kupovni povrtni temeljac, koji inače koristimo pri pravljenju juha, možemo zamijeniti miso pastom. Bez kuhanja, prava ljetna poslastica!

juha2

Sastojci za 2 porcije:

1 limenka kokovog mlijeka (400 ml)
1 avokado
2 žlice miso paste (po želji može i manje)
Prstohvat cayenne papra
Svježi korijander

juha1

Priprema:

Zagrijte kokosovo mlijeko, zatim otprilike 1 dcl vrućeg mlijeka dodajte miso pasti te miješajte dok se pasta ne ‘rastopi’, odnosno razrijedi. Mlijeko, miso pastu i avokado smiksajte u blenderu. Juhu podijelite u dvije zdjelice, ukrasite cayenne paprom i korijanderom. Poslužite je toplu!

juha3

Ako ste u potrazi za još nekim receptima, posjetite Instagram profil Kuživancija i iznenadite se!

juha4

Učitati još
Zatvori