Ima li išta bolje od vikenda i bogatog doručka? Meni nema!
Slatki omlet sam prvi put radila i više sam nego zadovoljna.
Iako ćete morati samo na kratko uključiti mikser, isplati se! Jaja, jogurt i voće, ništa vam više ne treba za savršen početak vikenda. Ali zaista…
Obožavam spore vikende, miris i ispijanje jutarnje kave, kuhanje i kasno brunchanje, a ovaj se recept savršeno uklapa u tu atmosferu. Divan kontrast slatkog i kiselog, toplog i hladnog! Da sam znala da će ispasti ovako dobro napravila bih i više, ovako dijelim sastojke samo za 1 porciju.
Sastojci za 1 porciju:
2 jaja
2 žličice kokosovog šećera
Prstohvat vanilije u prahu
1 žlica smrznutih trešanja
1 žlica smrznutog šumskog voća
1/2 kivija (narezati)
1/4 jabuke (narezati)
1 žlica jogurta po izboru
1 žlica javorovog sirupa
1 žličica masla
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i ostavite sa strane. Žumanjke, šećer i vaniliju umutite mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim lagano, ručno umiješajte bjelanjke. Pazite da vam smjesa “ne padne”. Mora ostati prpošna i napuhana, baš kao što su i smiksani bjelanjci.
Dobro zagrijte tavu (ili posudu koja može na vatru/struju i u pećnicu) i maslo te pecite omlet oko 1 minutu. Prebacite ga u pećnicu te ga pecite još 3-4 minute dok ne potamni. Ukrasite ga jogurtom, voćem, pospite s malo kokosovog šećera i javorovim sirupom. Poslužite odmah!
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?