Nedavno sam ih probala u jednom restoranu i bile su super. Poslužene kao jedan od priloga uz meso, još uvijek malčice tople i jednostavno spremljene. Volim miris grilla na povrću (odnosno voća u ovom slučaju) i mislim da bi vam se mogle svidjeti. 🙂
Potrebno je:
Cherry rajčice
Maslinovo ulje
Jabučni ocat (može i limunov sok)
Sol i papar
Svježi vlasac
Bijeli luk (po želji, naribati)
Cherry rajčice operite i dobro osušite. Grill tavu premažite maslinovim uljem, te je dobro zagrijte, zatim smanjite vatru na srednje jaku. Pecite rajčice konstantno ih okrećući. Pazite da vam ne zagore i da se ne probuše. Kada vidite da je korica počela mijenjati boju, odnosno postajati malo naborana, gotove su. Bit će potrebno svega 2-3 minute. Zatim dodajte malo maslinovog ulja, jabučnog octa, soli, krupnog papra, vlasca i po želji bijelog luka.
Uživajte!